Magyarország

2007.06.20. 22:30

Gyerekeket vitt el a víz Kesznyétennél

<p>Kesznyéten - Rendőrség, mentők, tűzoltók és a Spider Miskolci Speciális Mentők is Kesznyétenbe vonultak szerda délután, ugyanis a bejelentés szerint két gyereket sodort el a Sajó. <dia width="850" height="630" alt="Gyerekeket vitt el a víz Kesznyétennél 2007.06.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyerekeket_vitt_el_a_v_z_Keszny_tenn_l_2007/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Gyerekeket vitt el a víz Kesznyétennél 2007.06.20." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.aR_gutyan/kesznyeteni-kereses.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

21:17: Szerda este háromnegyed kilencig nem találták meg azt a két 12 éves fiút, akiket a Sajó sodort el szerda délután a Borsod megyei Kesznyétennél. A gyerekek 15 éves rokonukkal mentek le a folyóhoz, ő kijutott a partra. A két fiút búvárok keresik sötétedés után is.

A tizenéves fiúk szerda délután mentek le játszani a Sajóhoz Kesznyétennél. A víz sekély részén átkeltek a folyó másik oldalán lévő kavicsos részre, ott napoztak és játszadoztak. Késő délután ugyanott szerettek volna visszamenni, ahol átjöttek. A három fiúból azonban kettőt, a két 12 éves gyereket elsodorta a víz.

"Az unokatestvérem a sekély részről becsúszott a mélyvízbe. Az öcsém utánakapott, és megpróbálta kihúzni őt a vízből. Az unokatestvérem azonban őt is magával rántotta. Mivel egyikük sem tudott úszni, utánuk ugrottam, és megpróbáltam megmenteni őket. Nem sikerült" - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek a 15 éves Gyula.

A rokonok azonnal riasztották a tűzoltókat és a miskolci speciális mentőket, akik búvárok segítségével kezdték keresni az eltűnt gyerekeket, de este háromnegyed kilencig nem találták meg őket.

Szabó Sándor, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság osztályvezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta: a keresés miatt a közelben lévő kesznyéteni vízierőmű üzemeltetőit arra kérték, hogy az egyébként hatóránként szokásos zsilipnyitást halasszák el. Zsilipnyitáskor körülbelül fél-egy métert emelkedik ugyanis a folyó vízszintje, és az nehezítette volna a keresést - tette hozzá.

A helyszínen több mint száz rokon és kíváncsiskodó gyűlt össze. A közvetlen hozzátartozók közül többen rosszul lettek, őket a helyszínen lévő orvos látta el - jelentette a helyszínről a Független Hírügynökség miskolci tudósítója.

18:17: Át akartak menni a folyón

Az elsődleges információkkal ellentétben nem hat, hanem tizenkét esztendős volt az a két fiú, akiket elsodort a Sajó folyó Kesznyéten mellett szerda délután. A legfrisebb értesülés szerint hárman mentek le a folyóhoz, és át akartak menni a túlpartra. A sodrás azonban magával ragadt két fiút. Harmadik társuk segíteni akart nekik, de nem tudott. A víz ereje győzött. Nem kizárható, hogy a két fiú vízbe fulladt.

17:58: Egyelőre nem tudni, mit csinált a vízben és hogyan került bele a két, tizenkét esztendős fiú. Mindenesetre a folyó elvitte mindkettőjüket az elsődleges információk szerint. A kutatást nagy erőkkel kezdték meg.

- Észak-Magyarország, Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!