Vízilabda

2024.07.09. 17:37

Újult erővel kezdi meg az idényt a Nagyváradi VSK

A Nagyváradi VSK új stábbal és megváltozott kerettel kezdi meg augusztus 1-én a felkészülést a következő idényre.

Forrás: CSM Oradea/Facebook

Szakács Dávid 

Az előző sikertelen idényt követően a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata új stábbal és átalakított kerettel vág neki az új szezonnak. A váradiak augusztus 1-jén, a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában találkoznak ismét, az újdonsült montenegrói edző, Petar Kovacevic irányítása alatt. A másodedző pozícióját a korábbi tréner, Ciprian Câmpianu vette át. A nyári átigazolási időszak során a szerb Radoslav Filipovic (kapus) és Vlad Dragomirescu (védő) távozott, míg az érkezők között található a Novi Beogradból hozott szintén szerb hálóőr Lazar Dobozanov, az orosz Ivan Gusarov, valamint a Nagyváradi Egyetem SK-től igazolt Orsós Richárd, Adrian Păşcăluţă és Tommaso Ştefan Insinna. Filip Gardasevic (montenegrói), Vancsik Levente és Belényesi Dávid meghosszabbította szerződését a váradi klubbal, utóbbi kettő a 2025–26-os szezon végéig szóló szerződést írt alá. Vancsik és Belényesi jelenleg a román válogatottal készül a július 26-án kezdődő párizsi ötkarikás játékokra. 

Petre Gepian, a pólócsapat menedzsere elmondta, hogy még két vízilabdázót szeretnének a klubhoz csábítani a fővárosi gárdáktól. „Ezeket a játékosokat csak akkor fogjuk hivatalosan bejelenteni, ha véglegesen megállapodtunk velük” – magyarázta Gepian. A nagyváradiak illetékese az ifjúságiaknál történt változásokról is beszélt. Az utánpótlás legjobbjai, Szilágyi Marcu (kapus), Ianis Soponar, Andrei Marinescu és Mihai Fitero az Egyetem SK-hoz került. „Továbbra is a célkeresztünkben maradnak, és a stáb figyelemmel kíséri őket. Ha tovább fejlődnek majd az ESK-nál, akkor a jövőben visszatérhetnek a csapatba” – jelentette ki Gepian. A piros-kékek célja a következő idényben, hogy ismét harcba szálljanak a bajnoki címért és a Román Kupáért, valamint hosszabb ideig szerepeljenek az európai kupákban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában