Jótékonyság

2024.06.18. 21:03

Swimathon: tizenhat projektet támogattak az idei résztvevők

Idén 12. alkalommal rendezték meg a nagyváradi Swimathon jótékonysági versenyt június 15-én, szombaton a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában, ahol 59 csapat 350 úszója ugrott vízbe, több nemes célt szolgálva.

BN-összeállítás 

A Nagyváradi Swimathon 12. kiadásán a jótékonysági verseny eredményei ismét bizonyították a város közösségének az elkötelezettségét. Az adományozással, önkéntességgel, úszással, illetve a szurkolással a váradiak ismét megmutatták, hogy Bihar megye jóra törekvő és fejlődésre vágyó emberekből áll. Összesen 59, családokból, barátokból, gyerekekből, klubtagokból, munkatársakból vagy vállalkozókból álló úszócsapat állt rajthoz. A rendezvényre az előző évekhez hasonlóan szép számú közönség látogatott ki. A közösség mozgósításának köszönhetően több mint 767.500 lej, tehát a múlt évi összeghez képest több mint a duplája gyűlt össze egyéni adományokból és vállalati szponzorációból. A pénzzel tizenhat olyan ügyet támogatnak, amelyek jobbá tehetik a Bihar megyei közösség életét. 
A legtöbb adomány összegyűjtésére irányuló kihívást a „Szárnyakat adni a kis Angelmannak” projekt kapta, miután 153.700 lej gyűlt össze a négyéves kisfiú, Cezar betegségének kezelésére. Az Angelman-szindróma ritka idegrendszeri fejlődési rendellenesség, melynek hátterében – az esetek többségében – az anyától örökölt 15. kromoszóma hibája áll. A genetikai eltérés miatt a betegségben szenvedők agyi idegsejtjei nem képesek megfelelően működni, ami számos testi-szellemi problémát okoz. A legtöbb hosszt a UNICOM 2 SWIM 2 CEZAR csapata úszta le, akiknek a kijelölt 40 perc alatt 78 hosszt sikerült teljesíteniük a medencében az előbb említett ügyért, ezért a Nagyváradi Közösségért Alapítvány saját forrásaiból ezer lejjel egészíti ki az erre az ügyre összegyűjtött adományokat. Azért, hogy minden projektnek esélyt adjanak arra, hogy elérje pénzügyi céljait, az adománygyűjtő kampány folytatódik, ami azt jelenti, hogy a nagyváradiak 2024. július 15-ig adományozhatnak a Nagyváradi Swimathon weboldalán. Az összegyűlt összegekről és a támogatható projektekről további információk a jótékonysági és sporteseményt szervező Nagyváradi Közösségért Alapítvány internetes oldalán, valamint a Facebook-oldalaikon találhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában