Labdarúgás

2024.06.10. 16:48

Négy csapat még reménykedhet

Illusztráció

Jósa Attila

A következő idénytől változik a román labdarúgó másodosztály lebonyolítása. Bár sok észérvet nem lehet felhozni a döntés mellett, az eddigi 20 csapat helyett 22 vághat neki a küzdelmeknek augusztus elején, köztük a Győröd-Szőlőtelepi CSC ellen az osztályozón diadalmaskodó Nagyváradi Bihar FC. A győrödiek számára azonban még nem ért véget a kaland, mivel három, az osztályozók döntőiben alulmaradó együttessel karöltve tovább küzdhetnek a másodosztályú tagságért. Az öt osztályozó legnagyobb vesztese a Besztercei Gloria csapata volt, mivel a kiesett csapatok közül a legalacsonyabb pontszámmal elbúcsúzhattak másodosztályú álmaiktól. A bukaresti sorsolást követően kialakultak a párosítások, így Foksányi VSK –Râmnicu Vâlcea és Bukaresti Dinamo SK – Győröd-Szőlőtelepi CSC mérkőzéseket rendeznek. A meccseket egy fordulóban játsszák Foksányban és Bukarestben június 12-én, a döntőt pedig június 15-én az első elődöntőt megnyerő csapat pályáján fogják lebonyolítani. 

A II. Liga új idénye augusztus 3-án kezdődik. A Bihar FC játékosai rövid szabadságot kaptak a veretlen idény után, június 24-én már újra a Bodolába várják a piros-kék csapat tagjait. A másodosztályban 21 mérkőzéses, egyfordulós alapszakasz lesz, amelyet felső és alsóházi rájátszás követ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában