Emlékkupa

2024.06.03. 18:14

Ismét megtelt gyermekzsivajjal az érmihályfalvi Praszler Stadion

Az idén immár a harmadik kiírásához érkezett a Rencz Csaba Emlékkupa, amely rövid idő alatt az egyik legszínvonalasabb seregszemlévé nőtte ki magát Bihar megyében.

Jósa Attila 

Az utánpótlás-csapatok számára kiírt tornát a négy évvel ezelőtt elhunyt érmihályfalvi újságíró, egykori kollégánk, Rencz Csaba emlékének ajánlották a szervezők, aki kiemelt helyen kezelte az Unirea körüli történéseket. Az ünnepélyes megnyitón elsőként Karsai Attila, Érmihályfalva megbízott polgármestere köszöntötte a nézőket és a felsorakozott csapatokat, a városvezetőt Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke követte a sorban. „Nagyon sok emlék köt ehhez a pályához, ahogy a csapatok bevonultak, kicsit magamat láttam 40 évvel ezelőtt. Sokat jártunk ide, és nagy meccseket vívtunk akkoriban. Rengeteg barátunk van itt, hiszen a labdarúgás elsősorban közösségi szellemre tanít és hiszem, hogy embert is nevel. Érmihályfalvának mindig megvolt a hagyománya az utánpótlás-nevelésben, amely ma is kitart. Mi ehhez azzal járultunk hozzá, amivel tudtunk, a városban megkezdődött egy komoly sportbázis építése, amelyet még mint fejlesztési miniszter hagytam jóvá. Gratulálok a szervezőknek, hogy egy Rencz Csaba nevéhez méltó tornát rendeznek évről évre. Csaba egy igazi közösségi ember volt, akit mindenhol nagyon szerettek” – mondta Cseke Attila. A tornán jelen voltak Rencz Csaba hozzátartozói, az ünnepélyes kezdőrúgást unokája, Zöld Ádám végezte el. 

Szovátai siker 

A Rencz Csaba Emlékkupa idén nyolc csapatot vonultatott fel, az U11-es korosztályra fókuszáló megmérettetésre a Kisvárda, a Kolozsvári Viitorul, a Szatmárnémeti Someşul, az FK Kraszna, a Nagykárolyi Victoria, a Szováta, valamint a Balkány SE fogadta el a szervezők meghívását, míg a rendező Unirea két csapatot nevezett be a küzdelmekbe. A csapatokat két négyes csoportba osztották, ahol a Zelk Zoltán Általános Iskola igazgatójának, a műsorvezető Varga Róbertnek szakszerű koordinálása mellett körmérkőzések után alakult ki a helyosztók és az elődöntők mezőnye. A III. Rencz Csaba Emlékkupa második szakaszába négy, nagyjából azonos képességű csapat jutott be, az egyik ágon Szováta – Unirea I., míg a másikon FK Kraszna – Kisvárda elődöntőket rendeztek. Bár sokáig úgy tűnt, büntetőkkel dől majd el a döntős csapatok kiléte, a hajrában a Szováta, valamint a Kisvárda is bevitt egy-egy győztes találatot, 2–1- re alakítva ezzel a végeredményt. A kisdöntőben az Unirea I. 3–1 arányban verte a krasznaiakat, a végső győzelmet pedig a Szováta gárdája szerezte meg a Kisvárda ellenében (2–0), elsősorban Tóth Árpád remek góljainak köszönhetően. Az eredményhirdetésen Boros Péter, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület titkára méltatta a csapatokat, majd Rencz Csaba özvegyével és testvérével, Rencz Gyöngyivel és Rencz Lajossal közösen okleveleket, érmeket és serlegeket adtak át a díjazottaknak. Az egyéni díjazottak között a legjobb kapusnak a kisvárdai Szeregnyi Szabolcs bizonyult, a legjobb játékosnak a mihályfalvi Sütő Milánt választották, míg a gólkirályi címet a 12 találattal végző Opsitos Norbert (Balkány SE) hódította el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában