Edzőcsere

2024.06.22. 13:36

Argentin edzővel vág neki a következő idénynek a Bihar FC

A piros-kékek június 25-én, kedden 11 órától kezdik meg a felkészülést az új idényre a Bodola Gyula Stadionban.

Fotó:  A szerző felvétele

Jósa Attila

„A jelenlegi legkeresettebb edzői iskolából, az argentin iskolából érkezik csapatunk új technikai igazgatója Gustavo Aragolaza személyében. Az edző argentin PRO licenccel rendelkezik, korábbi csapatai között pedig a Beroe Parva (Bulgária), a Crema Calcio (Olaszország), a Brescia Akadémia (Olaszország), az Inter Milan Akadémia (Olaszország), a Cagliari Calcio (Olaszország), Como Calcio (Olaszország), és a Cagliari Akadémia (Amerikai Egyesült Államok) található” – olvasható a klub hivatalos Facebook-oldalán péntek délután közzétett bejegyzésben.

A Bihar FC szombat délelőtt a nagyváradi városháza Rimler Károly-termében az újságíróknak is bemutatta az új szakvezetőt. Bevezetőjében a klub elnöke, George Tătar elmondta, hosszas elemzések után döntött úgy az igazgatótanács és a közgyűlés, hogy nem folytatják az együttműködést Florin Farcaș vezetőedzővel.

„Köszönöm neki a kemény munkáját, de mindenki életében eljön az az idő, amikor a fejlődéshez változásokra van szükség. Florin hét évig edzősködött a CAO-nál, majd a Bihar FC-nél, de be kell látnunk, hogy egy újabb ciklus következik. Mindenki életében vannak nehéz döntések, de ezek szükségesek a fejlődéshez és bizonyos eredmények eléréséhez”.

Az új szakvezető, Gustavo Aragolaza jóval összetettebb munkára vállalkozott a piros-kékeknél: „Mint azt Önök is jól tudják, a Bihar FC-projekt többlépcsős, közép- és hosszú távú stratégiát követ. Az első cél a másodosztályba való feljutás megszerzése és az akadémia létrehozásához szükséges lépések előkészítése volt. Ma már ott tartunk, hogy a klubot fel kell készítenünk arra, hogy képes legyen megfelelni a II. Liga követelményeinek. Ehhez szükség van egy szilárd adminisztratív és sportstruktúra létrehozására. Ennek velejárója, hogy új posztok létrehozására volt szükség a klub szerkezeti felépítésében. Ide tartozik a technikai igazgatói poszt is, akinek a következő feladatai lesznek: a sportigazgatóval együtt megvalósítani az FC Bihar játékfilozófiáját és egy sajátos játékmodellt. Emellett a Gyermek- és Ifjúsági Központot integrálni ebbe az új modellbe, kialakítani egy szakmai munkamódszert az akadémiai csapatoktól az élvonalbeli csapatig. Edzőket, játékosmegfigyelőket, erőnléti edzőket és videóelemzőket képezni a klub számára, és itt prioritást élveznek majd azok, akik a klubnál dolgoztak vagy dolgoznak” – mondta a klubelnök.

Fotó: sprintesport.it

Ezután szót kapott a klub új technikai igazgatója, az 53 éves Gustavo Aragolaza: „Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezem. Az első tapasztalataim kapusként, majd menedzserként, technikai igazgatóként és edzőként szereztem. Ennek köszönhetően a világ különböző országaiban éltem, az USA-ban, Chilében, Spanyolországban, Olaszországban és Bulgáriában. Az egész nagyon gyorsan ment a váradiakkal, egy olaszországi sportigazgató, Gianluca Nani, a Watford és az Udinese sportigazgatója ajánlotta fel nekem ezt a pozíciót. Ez a projekt nagyon érdekesnek tűnt számomra, hiszen az akadémia és a nagy csapat játékosaival is együtt dolgozhatok majd. Nagyon szeretek fiatal játékosokkal dolgozni, és lehetőséget adni nekik a fejlődésre. Büszkeséggel tölt el, hogy én vagyok az első argentin szakember, aki Romániában dolgozhat. Annyit előzetesen elárulhatok, hogy az olasz módszertant fogjuk ötvözni az argentin módszertan néhány pontjával.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában