Felállás

2024.05.29. 16:56

Nagy változások várhatók a Nagyváradi VSK-nál

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK kosárlabdacsapata ezüst-, míg vízilabdacsapata bronzérmet szerzett a nemrég lezárult idényben. A klub vezetése és szurkolói egyaránt csalódásként élték meg az idei szereplést. A klub elnöke, Şerban Sere elnök a Temesvári Rádió Aréna című műsorában elmondta, szeretné, ha a kosárcsapat szintet lépne a következő idényben. A változások mind a játékosokat, mind a technikai stábot érintik, ahol a nemrég befejeződött szezonban az volt a legnagyobb probléma, hogy egyetlen segédedző állt csak Cristian Achim rendelkezésére. Sere elmondása alapján Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis és Kris Richard a Vörös Oroszlánoknál folytatja, ugyanakkor öt játékos biztosan távozik, öt-hat új név pedig érkezik majd a csapathoz. 

Ami a vízilabdázókat illeti, az elnök az idén az elmúlt 20 év legrosszabb bajnoki szereplését produkáló szakosztályt is átalakítaná: „Jelenleg nem tudjuk, hogy mely játékosok folytatják a csapatunkban azok közül, akiknek lejárt a szerződésük. A csapat kispadjáról sem tudunk még semmit mondani. Lehetséges, hogy új edző érkezik, az is benne van a pakliban, hogy külföldről, de az is lehet, hogy ugyanaz az edző marad. Reméljük, hogy a jövő hét végéig lezárjuk a megbeszéléseket, és körvonalazódik az a csapat, amellyel a következő szezont megkezdhetjük.” A csapat három külföldi játékosa közül csak Petar Velkicnek van még szerződése a Nagyváraddal a következő szezonra. A klub két román válogatott játékosa, Vancsik Levente és Belényesi Dávid szintén szerződésben áll a VSK-val. A két bukaresti játékos, Vlad Dragomirescu és Mihnea Gheorghe távozásáról szóló pletykákkal kapcsolatban Şerban Sere elmondta, hogy a legutóbbi megbeszéléseken nem jelezték távozási szándékukat, bár a szerződésük a szezon végén lejárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában