Kosárlabda

2024.05.26. 11:49

Megvédte címét a kosárlabda Nemzeti Ligában a Kolozsvári U-BT

A Nagyváradi VSK U a második helyen zárta a szezont, a klub történetében negyedik alkalommal.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK U három éve nem nyert a Kolozsvári U-BT csarnokában, csütörtök este viszont abban a tudatban léphettek pályára Cristian Achim tanítványai, hogy csak egy győzelem tarthatja életben bajnoki álmaikat. A bajnoki döntő ötödik meccsére alaposan „összekapta” magát a váradi alakulat, de így sem tudta elkerülni a vereséget, mivel a kiélezetebb pillanatokban minden alkalommal megmutatkozott, hogy a házigazdák játékosai egyéni képességek terén jóval a Vörös Oroszlánok előtt járnak. Amennyiben ez sem lett volna elég, a játékvezetők az összes vitás szituációban az egyetemisták javára döntöttek, emiatt Cristian Achim edző hevesen reklamált több alkalommal is teljes joggal, de ezzel is csak annyit tudott elérni, hogy a csapata ellen technikai szabálytalanságot ítéltek. A váradiak legjobbja ezúttal is Kris Richard volt, aki 25 pontot szerzett és oroszlánként küzdött minden labdáért.

A 97–89-es vereség után a nagyváradi kosárlabdázók nem túl boldogan vették át az ezüstérmeket, míg a kolozsváriak konfettivel, pezsgővel és szivarokkal ünnepelték a trófeát és az aranyérmeket.

Edzői nyilatkozatok

„Mint minden trófea esetében, amit megnyerünk, elképesztően boldogok vagyunk, hogy elsők lettünk. Azt hiszem, idén rendkívül dominánsan módon nyertünk bajnokságot, szeretnék gratulálni a játékosoknak, akikkel egy családot alkottunk. Sikerült egyetlen vereséggel zárni a szezont Romániában, az Euro Kupában pedig szintén nem vallottunk szégyent. Most megyünk és megfürdünk a Szamosban, meglátjuk, mennyire hideg a víz” – nyilatkozta a bajnokcsapat edzője, Mihai Silvășan.

„Először is szeretnék gratulálni a kolozsvári csapatnak. Szeretnék gratulálni Mihai Silvășan edzőnek és az egész klubnak. Szeretnék gratulálni a kolozsvári szurkolóknak is, akik meccsről meccsre nagy számban jöttek el, és fantasztikusan támogatták a csapatukat. Sokat jelentett nekem, hogy a hazai drukkerek bennünket is megtapsoltak az érmek kiosztásakor. Sok munkánk van ebben az ezüstéremben” – mondta Cristian Achim, a váradiak vezetőedzője.

Jegyzőkönyv

Kolozsvár, BT Aréna, 10000 néző.

Kolozsvári U-BT – Nagyváradi VSK U 97–89 (24–22, 20–19, 32–30, 21–18)

U-BT: Seeley Jr. 10, Cățe 8, Eddie 16, Jones 22, P. Richard 10, Mejeris 10, D. Lăpuște, Stipanovic 2, Măciucă 4, Mokoka 15. Vezetőedző: Mihai Silvășan.

VSK U: K. Richard 25, Tarolis 14, Gaddy 9, Freeman 7, Nicolescu 6, T. Gheorghe, Gotcher 9, Arledge 4, Pearson 5, Năstruț, Baciu 10. Vezetőedző: Cristian Achim.

Vezette: Alexandru Olaru, Ciprian Stoica és Alin Faur.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában