Labdarúgás

2024.05.23. 18:01

Kedvező helyzetből várhatja a szombati visszavágót a Bihar FC

A másodosztályba való a feljutásért zajló osztályozó elődöntőjének első mérkőzésén szerda délután 1–1-es döntetlent ért el a váradi csapat a filiaşi-i Városi Stadionban.

Archív felvétel

Forrás: AFP PHOTO / POOL

Jósa Attila 

Az osztályozó első félidejét a Bihar FC játékosai uralták, akik többet birtokolták a labdát, a 37. percben pedig egy nagy lehetőséget alakítottak ki: Ciocan beadása után Alex Stoian fejelt kapura, a labda a jobb oldali kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. A szünet után sem változott a játék képe, a nagyváradiak irányították a játékot, a mezőnyfölény pedig a 60. percben érett góllá, Adrian Gîdea 14 méterről pazar lövést küldött a bal felső sarokba (0–1). A bekapott gólt után a támadásban addig semmit nem mutató hazaiak 6 percen belül egyenlítettek, egy szöglet után Scuturoiu 5 méterről fejelt a hálóba (1–1). A mérkőzés utolsó perceiben a piros-kékek támadtak, de már nem tudtak igazi veszélyt jelenteni Yanis Gageatu kapujára, így a mérkőzés 1–1-es döntetlennel ért véget. A visszavágót május 25-én, szombaton 17.30-tól játsszák a Bodola Gyula Stadionban. A másik ágon a Győrödi CSC idegenben nagy meglepetésre 2–0-ra nyert a Temesvári Politehnica vendégeként, a gólokat Alexandru Buţu (53.) és Petrişor Jichici (87.) szerezték.

Ellentmondásos nyilatkozatok 

„Azt vártam, hogy megnyerjük ezt a meccset. Túlságosan féltünk az Bihar FC-től, de őszintén szólva a váradi csapat nem sokat mutatott. Az első perctől az utolsóig mi irányítottuk a játékot. Fölényben voltunk, sok helyzetünk, kapura lövésünk volt” – nyilatkozta Florin Spînu, az ACSO elnöke. „Szerintem, pártatlan játékvezetés mellett jobb eredményt érhettünk volna el. Sajnos nem engedték, hogy játsszunk. Nem hiszem, hogy a Nagyváradnak erre lenne szüksége ahhoz, hogy feljusson a másodosztályba” – tette hozzá Victor Naicu, a hazaiak vezetőedzője. „Kiegyenlített mérkőzés volt. Az első félidőben szerettem volna, ha a csapat egy kicsit bátrabbnak mutatkozik, túlságosan félénkek és tétovák voltunk. A végeredmény miatt kissé csalódott vagyok, mert megvolt a lehetőségünk a győzelemre. Ugyanakkor ez egy olyan eredmény, amely önbizalmat és reményt ad nekünk a továbbjutásra. Láttam néhány eléggé aberrált nyilatkozatot a Filiaşi vezetőjétől és edzőjétől, mely szerint ők uralták a mérkőzést. Nem tudom, milyen meccset nézhettek, mert a vezető gólunkig szinte kapura sem lőttek” – mondta a Florin Farcaş, a Bihar FC edzője.

Jegyzőkönyv

Filiaşi ACSO – Bihar FC 1–1 (0–0). 

G.: Dănuţ Scuturoiu (66.), ill. Adrian Mihai Gîdea (60.) 

Filiaşi: Y. Gageatu – A. Armăşelu, M. Florea (S. Popa, 46.), V. Vîlcică (D. Guţă, 79.), E. Dina, D. Stăiculescu, A. Mituleţu, D. Rogoveanu, R. Petre (A. Vulpe, 90+2.), D. Scuturoiu, A. Cioablă. Vezetőedző: Victor Naicu. 

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, A. Stoian – R. Farcaş – S. Ciocan (B. Vasile, 70.), V. Calugher (F. Chitaş, 59.), A. Vînău (A. Moga, 80.), A. Gîdea – S. Jurj (L. Tincău, 80.). Vezetőedző: Florin Farcaş. 

Vezette: E. Ioniţă (Tulcsa) – D. Vlase (Galac), F. Iftode (Târgu Bujor)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában