Sport

2024.05.16. 19:20

Ezüstérem a Nagyváradi Egyetem női kosárlabdázóitól

Forrás: Egyetem ESK

Szakács Dávid

Az országos női Egyetemi Kosárlabda-bajnokság idei kiadásának adott otthont múlt hétvégén a Nagyváradi Állami Egyetem sportcsarnoka. A tornán a házigazda váradiak, a Bukaresti Műszaki Egyetem, a Temesvári Victor Babeș Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, a Brassói Erdélyi Egyetem, valamint a bukaresti Testnevelés és Sport Egyetem mérte össze tudását.
A Daniel Anica és Janina Gherdan által edzett váradiak kitűnő teljesítményt nyújtva bejutottak a fináléba, ahol a címvédő Bukaresti Műszaki Egyetemmel szemben 87–46-os vereséget szenvedtek. A bronzérmet a temesváriak kaparintották meg, miután egy végig feszült és kiegyenlített összecsapást követően 51–48-ra legyőzték a brassóiakat. Az ötödik helyen a fővárosi Testnevelés és Sport Egyetem zárt. Az eredményhirdetésen külön díjazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokat is. A legtöbb pontot szerző kosaras díját a váradi egyetem hallgatója, Alexia Creț érdemelte ki, míg a torna legjobbjának járó elismerést Ecaterina Armanu (Műszaki Egyetem) kapta.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában