Bajnokság

2024.05.15. 15:51

Élményekben gazdag karok közötti bajnokságot zárt a PKE

A bajnokságon hat sportágban (asztalitenisz, férfi labdarúgás, női kosár- és tollaslabda, sakk, teqball) 90 alap- és mesterképzős hallgató vett részt.

Fotó: Wohl Michelle

Szakács Dávid 

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum sportcsarnoka adott ismét otthont május 14-én a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) negyedik alkalommal megrendezésre kerülő karok közötti bajnokságának, melynek főszervezője dr. Lukács Norbert Csaba testnevelő tanár volt. Ahogy az utóbbi években is, a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar (GTK), valamint a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar (BMK) mérte össze tudását. A már hagyományossá vált sportnapon a hallgatók asztaliteniszben, sakkban, férfi labdarúgásban, női kosár- és tollaslabdában, valamint teqballban csillogtathatták meg tehetségüket. A teqball először szerepelt a rendezvény programjában. 

Az előző évekhez hasonlóan a bajnokság sakkversennyel vette kezdetét, melyben minden résztvevő összesen nyolc összecsapást vívott a másik kar játékosaival szemben. A megmérettetésen Mátéffy Kund (GTK) diadalmaskodott, Balla János (GTK) a második, Béres Alexandra-Emese (GTK) a harmadik helyen zárt. 

Az első ízben szereplő teqball győztese Nagy Kevin (BMK) lett, őt követte a dobogó alsó két fokán Molnár Dávid (GTK) és Janó János (BMK). A páros versenyt a BMK nyerte. 

Fotó: Csendes Evelyn

A női tollaslabda egyéni viadalán Orosz Anna (BMK) kaparintotta meg az aranyat, Tamás Dóra (BMK) ezüstöt, míg Szabó Gréta (GTK) bronzérmet szerzett. A párosoknál nagy meglepetésre a GTK győzedelmeskedett. 

Fotó: Csendes Evelyn

A női asztalitenisznél egy izgalmas finálét követően Béres Alexandra-Emese (GTK) győzedelmeskedett Szmercsanyi Jennifer (GTK) felett. A bronzérem Kopányi Rebekáé (GTK) lett. A férfiaknál a papírformának megfelelően Király Pongrác (GTK) nyert, miután a döntőben könnyedén két vállra fektette Antal Norbertet (GTK). A dobogó alsó fokára Bondár Balázs (GTK) ért be. 

Fotó: Csendes Evelyn

A női kosárlabda-mérkőzésen kisebb meglepetésre a BMK 24–18-ra megverte a GTK-t, ezzel viszszavágott az előző évi vereségért. A mérkőzés legjobbjának Ferencz Esztert választották, miután labdaszerzéseivel és kosaraival nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. 

Fotó: Csendes Evelyn

A nap legjobban várt összecsapása a férfi labdarúgó-döntő volt, ahol az első félidőben a GTK megszerezte a vezetést, ellenfele védelmi hibáját kihasználva (1–0). A térfélcsere után a GTK megduplázta előnyét (2–0), ám percekkel később a BMK tizenegyesből szépíteni tudott (2–1). A végjátékban mindkét alakulat betalált, így végül 2x20 perces finálé a GTK 3–2-es sikerével zárult. A meccs embere díját a BMK két találatát szerző Gáspár Péter kapta. A lefújást követően dr. Szilágyi Ferenc, dr. Izsák Hajnalka, illetve a szervezők kiosztották a díjazottaknak az érmeket és a nyereményeket mindegyik sportágban. A mozgalmas napot a hallgatók egy közös vacsorával zárták az Arany János Kollégium ebédlőjében.

Fotó: Csendes Evelyn

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában