Labdarúgás

2024.05.17. 11:45

Andrei Șut duplája bajnoki címet ért a CAO-NAC számára

Egy végig feszült összecsapást követően a CAO-NAC 1910 3–1-re legyőzte a Fugyivásárhelyi SK-t a megyei U19-es bajnokság zárófordulójában, ezzel elcsenve a Vaskohsziklás elől a bajnoki címét.

Szakács Dávid

A CAO-NAC U19-es együttese Hegyközpályiban fogadta csütörtök délután a pontvadászat utolsó fordulójában a tabella negyedik helyén álló Fugyivásárhelyi SK-t. A zöld-fehérek már az összecsapás előtt tudták, ha nyernek, akkor megelőzik a tabella élén álló vaskohsziklásiakat. A találkozót a váradiak bajnokesélyeshez méltóan kezdték és már a 8. percben közel voltak a vezetés megszerzéséhez, ám a vendégek hálóőre, Dulău kétszer is megmentette csapatát. Az első játékrész további részét is a NAC kontrollálta, a fugyivásárhelyiek csupán a kontrákból veszélyeztettek.

A térfélcserét követően a CAO-NAC megtörte a jeget, Florin Vesa fejese Dulău kezei között a hálóban kötött ki (1–0). Az öröm nem tartott sokáig, a Fugyivásárhely egy hatalmas váradi védelmi hibát kihasználva kiegyenlített a csereként beállt Ionatan Piț révén (1–1). A CAO a kapott gólt követően egy magasabb szintre kapcsolt és negyedórával a vége előtt egy pazar akciót követően Andrei Șut találatával újra előnybe kerültek (2–1). Șut a rendes játékidő utolsó perceiben újból betalált (3–1), ezzel eldöntve a meccset és megszerezve csapatának a hőn áhított bajnoki aranyérmet. 

A lefújás után a Bihar Megyei Labdarúgó-szövetség részéről Florian Marian adta át a váradi labdarúgóknak a trófeát, valamint az érmeket. A CAO-NAC a bajnoki címnek köszönhetően indulási jogot szerzett a regionális ligában való részvételre.

Jegyzőkönyv

CAO-NAC 1910 – Fugyivásárhelyi SK 3–1 (0–0). Florin Vesa (47.), Andrei Șut (75., 86.), ill. Ionatan Piț (64.)

CAO-NAC: C. Har – Kincses Sz., Kondor D., A. Panc, I. Kălăucz (Gere J., 67.), E. Tămaș, Debrenti D. (D. Miron, 85.), M. Vesa (D. Olaru, 90.), F. Vesa, Budai M., A. Șut. Vezetőedző: Andrei Haș.

Fugyivásárhely: A. Dulău – L. Kabai (F. Boroș, 46.), D. Constandache, A. Jurcă, V. Duma (D. Bodiu, 59.), R. Mihalca, I. Rogojan (R. Mudura, 83.), A. Negruțiu (A. Pop, 49.), V. Sebeșan (F. Podilă, 83.), A. Burda (L. Lucuș, 83.), H. Silaghi (I. Piț, 59.). Vezetőedző: Sorin Danciu.

Játékvezetők: Eusebiu Irina – Florian Toia, Adina Moza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában