Utánpótlás

2024.04.18. 16:54

Várja soraiba a gyermekeket a NAC

ERDON-összeállítás

A NAC Labdarúgó Egyesület utánpótlás-nevelő klub 2018-ban alakult meg Nagyváradon. A létszámában is folyamatosan növekvő csapatban immár több mint száz gyerek ismerkedik a világ egyik legnépszerűbb sportágának, a labdarúgásnak a rejtelmeivel. A NAC három korosztályban (U15, U13, U11) vesz részt a Bihar megyei bajnokságban, de a Székelyföld Labdarúgó Akadémia/FK Csíkszereda alközpontjaként, a Székelyföld Labdarúgó Bajnokság nyugati csapatainak szervezett bajnokságban is jelen van.


A NAC-ban nevelkedett labdarúgók közül többen immár magasabb szinten folytatják a labdarúgást. Nemrég írtunk Szilágyi Márton kapusról, aki a Nagyváradi AC-ban nevelkedett és jelenleg az Újpest játékosa. Mellette több egykori NAC-os focista is immár más csapatokat erősít.
Nagy Botond, a NAC egykori középpályása két éve az FK Csíkszereda U17-es csapatának a tagja. Botond és focistársai, nagy sikert elérve, bejutottak a Román Kupa legjobb négy U17-es korosztályú csapata közé. Balázs Krisztián kapus, Kincses Szabolcs, Gere Jafet és Pascu Roland hátvédek a CAO-NAC U19-es csapatát erősítik. Kovács Viktória a NAC volt kapusa jelenleg a Gyulai Amazonok csapatának a hálóőre. Bihari Zoltán csatár a Székelyhídi Sasok U17-es csapatának lett oszlopos tagja.

A Nagyváradi AC Hegyközpályiban tartja jelenleg edzéseit. Az öt korosztályba osztott edzésekre várja a gyermekeket öt éves kortól 14 éves korig, minden hétfőn, szerdán és pénteken 17 – 19 óra között. Érdeklődni lehet a 0741670120-as telefonszámon, vagy a Nagyváradi AC facebook oldalán. A NAC edzői és vezetői felhívják a figyelmet arra, hogy a tanulás mellett a gyermek testi egészsége is ugyanolyan fontos. A sportolás, a mozgás szeretetére már kisgyermek korában rá kell nevelni, vezetni a gyermeket, hiszen a gyermekből csak így lehet egy egészséges, kiegyensúlyozott fiatal és felnőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában