Vízilabda

2024.04.16. 17:52

Szerda este már nem hibázhat a VSK

A Bukaresti Dinamo – Nagyváradi VSK mérkőzést holnap 20.30-tól rendezik a fővárosi csapat uszodájában, a történéseket a Román Vízilabda-szövetség YouTube-csatornáján lehet élőben követni.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 
A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata már hétfőn elutazott Bukarestbe, ahol a férfi vízilabda Szuperliga elődöntős párharcának mindent eldöntő, harmadik mérkőzését vívja szerda este a Bukaresti Dinamo otthonában. A 3 győzelemig tartó párharc jelenleg 1–1-re áll, miután mindkét csapat megnyerte a hazai mérkőzését: az április 3-án rendezett mérkőzésen a Bukaresti Dinamo diadalmaskodott 10–8 arányban, egy héttel később viszont büntetőpárbajban viszszavágott a VSK, miután a 32 perces rendes játékidő után döntetlen (13–13) volt az állás. A nagyváradi küldöttség a montenegrói Filip Gardasevic nélkül utazott a fővárosba, az aktuális idény legeredményesebb VSK-játékosa továbbra is négymeccses eltiltását tölti. Amennyiben holnap sikerülne bejutnia a döntőbe Ciprian Cîmpianu csapatának, úgy a balkezes klasszis a döntő első mérkőzésén sem szerepelhetne. 
A váradiak mestere a hazai mérkőzés után elégedetlen volt csapata védekezésben nyújtott teljesítményével, de ezeknek a hibáknak a kiküszöböléséről beszélt a VSK csapatkapitánya, Tiberiu Negrean is: „Látványos meccs volt, sok góllal, de sajnos, legalábbis mi, ha belegondolok, a gólok nagyjából felét egyéni hibákból vagy távoli lövésekből kaptuk. A bukaresti meccsen nem szabad elkövetnünk ugyanezeket a hibákat, és akkor nyerhetünk.” 
A Steaua már páholyban 
A győztes a Bukaresti Steaua ellen küzdhet a döntőben. Bár a másik elődöntős párharc, a Steaua – Rapid a katonacsapat nemzetközi kötelezettségei miatt egy héttel később kezdődött, a papírformának megfelelően két mérkőzés után le is zárult. A Steaua az első mérkőzésen 14–6-ra nyert hazai medencében, hétfőn pedig 19–7-re idegenben is elpáholta a Rapidot, így 2–0-ás összesítéssel jutott a fináléba. A 20. bajnoki címéért küzdő bukaresti csapat legjobb góllövője 5 találattal a román válogatott Francesco Iudean volt, de az egyoldalú küzdelemre jellemző, hogy Bogdan Rath az öszszes játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, ám a Rapid így sem tudta szorossá tenni a mérkőzést. A döntőben az egyik fél három győzelméig tartanak majd a küzdelmek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában