Sport

2024.04.09. 17:08

Sorsdöntő mérkőzés előtt áll a pólócsapat

A szerdán 19 órától kezdődő Nagyváradi VSK – Bukaresti Dinamo mérkőzésre ingyenes lesz a belépés.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata szerda este 19 órától a Bukaresti Dinamót fogadja a férfi Szuperliga elődöntős párharcának második mérkőzésén a Ioan Alexandrescu Uszodában. Mint arról beszámoltunk, az első mérkőzést a bukarestiek nyerték 10–8 arányban, így egy lépésre kerültek a döntőbe jutástól. A váradiak a holnapi találkozón sem számíthatnak a montenegrói Filip Gardasevic játékára, aki az alapszakasz utolsó előtti fordulójában éppen a Dinamo ellen kapott piros lapot, majd 4 meccses eltiltást a játékvezetők sértegetése miatt. Azt a meccset 14–11-re elveszítette a váradi gárda, amely azt követően sem volt képes kilábalni a hullámvölgyből, és sorozatban három ütközetet veszített el a bajnokságban. A váradiak az őszi, hazai mérkőzésből meríthetnek erőt, Ciprian Cîmpianu tanítványai november elején 15–5 (4–0, 4–3, 5–0, 2–2) arányban kiütötték Cosmin Raduékat a bajnokságban.
A VSK győzelme esetén a sorozat mindent eldöntő, harmadik összecsapását Bukarestben, a Dinamo Uszodában rendeznék április 17-én, szerdán. „A játékosok elszántak, mindent meg fognak tenni a győzelemért. Ez egy kiemelten fontos mérkőzés számunkra, amelyet meg akarunk nyerni, hogy utána Bukarestben játszhassunk a döntőbe jutásért. Gardasevics eltiltása biztosan számít majd, de a többi játékos képes lehet pótolni a hiányát. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de otthon játszunk, és reméljük, hogy a közönség támogatásával győzni fogunk” – nyilatkozta Petre Gepian, a VSK csapatvezetője. A másik ágon Bukaresti Steaua – Bukaresti Rapid elődöntőt rendeznek. A két csapat szerda este 19.30-tól, a Steaua Uszodában vívja a párharc első mérkőzését, miután a múlt heti találkozót a katonacsapat hétvégi LEN Eurokupa mérkőzése miatt elhalasztották. A román bajnokság címvédője, a Steaua, dacára a halasztásnak szombaton hazai pályán végül 5–6 (3–1, 0–3, 1–0, 1–2) arányban kikapott a spanyol CN Sabadelltől a nemzetközi sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén. A román csapat góljait Vlad Georgescu (2), Francesco Iudean (2) és Nicolae Oanţă szerezték, de a nemzetközi szövetség a közösségi médiában külön bejegyzést szentelt a Steaua kapusának, miután a nagyváradi születésű Marius Țic elképesztő bravúrok sorozatával tartotta életben csapatának reményeit. A viszszavágóra április 27-én kerül sor, idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában