Felsőházi rájátszás

2024.04.14. 19:33

IV. Liga: öt góllal hangolt a CAO-NAC a diószegi rangadóra

Múlt hétvégén folytatódtak a küzdelmek a IV. Liga felsőházi rájátszásában.

 J. A.

A két nagyváradi csapat, a CAO-NAC és az Egyetem FC szombaton Hegyközpályiban találkozott egymással a IV. Liga felsőházi rájátszásának 6. fordulójában. Hatalmas lendülettel kezdték a derbit Lukács Imre tanítványai, több ordító helyzet után a 18. percben Radu Ardelean egy remek csellel csapta be őrzőjét, majd félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (1–0). Támadásban maradtak a zöldek, a 37. percben Zádori Sebastian mesteri beívelését Ciocan fejjel továbbította a hálóba (2–0). Az első félidő remek hazai teljesítményére Waritz tette fel a koronát, miután a bal alsó sarokba fejelte Zádori újabb remek beadását (3–0). Fordulás után a szerkezetváltás ellenére is maradtak gólok a hazai csapat tarsolyában, a 74. percben Zádori harmadik gólpasszát is kiosztotta, a védők gyűrűjéből kilépő Gergely Róbert az elvetődő kapus mellett helyezett a bal sarokba (4–0). A 81. percben Sergiu Ciocan is értékesített egy ziccert, kialakítva az 5–0-ás végeredményt, ami a látottak alapján a vendégcsapat számára lehet hízelgő. 

„Végre hazai pályán is jobban ment a játék, ennek ellenére sem vagyok elégedett. Komoly céljaink vannak, nem fér bele, hogy ennyi helyzetet elpuskázzunk” – nyilatkozta lapunknak a lefújást követően Waritz Ákos. A forduló meglepetését a Fugyivásárhelyi SK szolgáltatta, miután a Nagyváradi Egyetem FC pályáján rendezett mérkőzésen „idegenben” 3–1 arányban legyőzte a rájátszás előtt még titkos esélyesnek tartott belényesieket. A hétvége érmelléki rangadóján a Bihardiószegi SK Carlos Covaciu (16.), Liviu Pop (59.) és Lukács Raymond (84.) góljaival 3–0 arányban győzött Székelyhídon, így a jövő hétvégi, egymás elleni mérkőzés előtt 3 ponttal előzi meg a táblázaton a nagyváradi zöld-fehéreket. A Mezőtelegdi Foresta – Nagyszalontai Olimpia meccset lapzártánk után játszották.

Jegyzőkönyv

CAO-NAC 1910 – Nagyváradi Egyetem 5–0 (3–0). Raul Ardelean (18.), Sergiu Ciocan (37., 82.), Waritz Ákos (42.), Gergely Róbert (74.).
CAO-NAC: M. Reynolds – L. Mănoiu, O. Ienciu, S. Mîndrila, V. Naghi (A. Şut, 77.) – C. Jurcuţ, Zádori S., R. Ardelean (Pohl R., 77.) – Gergely R. (A. Panc, 86.), Waritz Á. (M. Joseph, 80.), S. Ciocan (K. Valdivia, 86.). Vezetőedző: Lukács Imre.
Egyetem FC: D. Săvescu – Dárdai D., O. Boneta, L. Iova, D. Jurcă (D. Haller, 46.) – P. Dragoş (D. Ştef, 77.), C. Galea (Császár A., 77.) – M. Şandra (D. Haidu, 72.), P. Chiş, A. Ilieş (C. Hreniuk, 77.) – C. Boiciuc. Vezetőedző: Codruţ Bulz.
Vezette: Andrei Bulzan, Cosmin Andrei és Alexandru Bogdănel.
Szövetségi megfigyelő: Horia Buz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában