Foci

2024.04.07. 19:41

Emberelőnyben sem ment a góllövés

Rangadót rendeztek szombat délután a Bodola Gyula Stadionban, ahol a Bihar FC a Temesvári Politehnica csapatát fogadta a III. Liga 8. csoportjának felsőházi rájátszásának 2. fordulójában.

Forrás: Alex Covaci / Bihar FC

Jósa Attila

A létesítményben a fő tribün teljesen megtelt a mérkőzés kezdetére, emellett Temesvárról is több százan érkeztek a rangadóra, így mintegy 5000 néző előtt indulhatott útjára a labda Florin Mazilu szatmárnémeti játékvezető sípszavára. Az első nagyobb helyzet a vendégek előtt adódott egy szöglet után, de a Bihar FC erre szinte egyből válaszolni is tudott, a 6. percben Sergiu Jurj lövését csak bravúrral tudta kiütni a léc alól Murariu. Két perccel később a balszélső Florin Chitaş lépett ki ziccerben, a rövid sarkot vette célba, de ezt a lehetőséget is magabiztosan hárította a Poli kapusa. A 18. percben emberhátrányba került a vendégcsapat, Gunie iramodott meg a lila-fehérek kapuja felé, de érkezett a 18 éves Aurel Vlaicu, aki a „név kötelez” alapon, utolsó emberként csúnyán beleszállt a váradiak középpályásába, így idő előtt mehetett az öltözőbe. Az esetet követően hosszas lökdösődésbe kezdtek a pályán a felek, de a lelátókon is tapintható volt a feszültség. 

A fiatal Andrei Moga a kapufát találta el a 23. percben, ekkor kevesen gondolták, hogy ez lesz az utolsó igazán nagy helyzete a piros-kékeknek. A temesváriak emberhátrányban zártabb védekezésre váltottak, a hazaiak pedig a 7 pontos előny birtokában semmit sem kockáztattak. Ha nem is fulladt unalomba, de alaposan „leült” a mérkőzés, az elején még hangos váradi publikum pedig rezignáltan követte a második félidő történéseit. 

A Bihar FC legnagyobb helyzetét Tincău hagyta ki ebben a periódusban, fejese után a gólvonalról tisztáztak a temesváriak, akiknek az erejéből a hosszas fetrengéseken és véget nem érő reklamálásokon kívül nem sokra futotta. Egy pontrúgás után azért a Poli is jelezte, hogy akár meg is nyerheti a meccset, de Bocşan nagy helyzetben fölé fejelt. A végeredmény 0–0 maradt, a Bihar FC a jövő szombaton Újpécsen szerepel. 

„Elégedetlenek vagyunk az eredménnyel, mert nyerni akartunk, és a kezünkben volt a meccs. Természetesen az is fontos, hogy nem kaptunk ki, elvégre van még elég időnk arra, hogy a támadójáték néhány automatizmusát finomhangoljuk. Balszerencsénk volt, de azt hiszem, csak gratulálni lehet a játékosoknak, nagy erőfeszítéseket tettek a győzelemért” – mondta a rangadó után Florin Farcaş, a Bihar FC edzője.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 5000 néző. 

Bihar FC – Temesvári Politehnica 0-0. 

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, L. Ioviţă (Gagyi K., 55.) – R. Farcaş (B. Vasile, 75.) – R. Gunie (A. Gîdea, 46.), A. Moga (S. Ciocan, 55.), A. Vînău, F. Chitaş (L. Tincău, 63.) – S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaş 

Poli: R. Murariu – A. Haloş, A. Vlaicu, C. Bocşan, R. Ciurel – D. Olariu, D. Pureca, C. Pamfile, C. Bărbuţ (B. Istratie, 22., I. Rotariu, 90+3.), D. Popa, R. Curescu (F. Marincu, 75.). Vezetőedző: Paul Codrea. Kiállítva: Aurel Vlaicu (18.) 

Vezette: Florin Ovidiu Mazilu (Szatmárnémeti) – Ştefan Bogdan Vasile (Nagyszeben) és Răzvan Spătar (Nagyszeben) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában