Kosárlabda

2024.04.12. 18:07

Egy győzelemre az elődöntőtől a Nagyváradi VSK U

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata 91–82-re legyőzte a Konstancai VSK alakulatát a Nemzeti Liga negyeddöntőjének második összecsapásán, ezzel Cristian Achim tanítványai csupán egy lépésre vannak a legjobb négy közé jutástól.

Forrás: CSM Oradea

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK U a keddi nagyarányú győzelmet követően újból hazai környezetben fogadta a Konstancai VSK-t. Az előző mérkőzéshez hasonlóan körülbelül kétezer szurkoló látogatott ki a Vörös Oroszlánok találkozójára. A csütörtök esti összecsapást gyengébben kezdték a váradiak, a vendégek az első tíz perc végéig képesek voltak tartani a VSK U tempóját (27–24). A második negyedben azonban a piros-kékek meglógtak és a szünetig már kilenc pontos előnyre tettek szert (52–43).

A folytatást a Nagyvárad kissé elkönnyelműsködte, a tengerparti gárda a hátrányából faragva hét egységnyi távolságból várta az utolsó játékrészt (68–61). Az utolsó negyed kiegyenlített játékot hozott, a nagyváradiak megtartva előnyüket végül 91–82-re behúzták a találkozót. A váradi kosárlabdázók a második sikernek köszönhetően egy győzelemre vannak az elődöntőtől. A VSK U a harmadik mérkőzésén már idegenben lép pályára kedden 19 órától.

„Biztos voltam benne, hogy a Konstanca motiváltabban és határozottabban fog játszani az első meccsen mutatott gyengébb teljesítmény után. Kitűnő meccset játszottunk és megérdemelt nyertünk. A párharcnak még nincs vége, idegenben is nyernünk kell a továbbjutáshoz” – nyilatkozta a lefújást követően Bogdan (Bobe) Nicolescu, a váradi együttes csapatkapitánya.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Konstancai VSK 91-82 (27-24, 25-19, 16-18, 23-21)

Nagyvárad Aréna, 1843 néző

VSK U: K. Richard 7, Tarolis 9, Freeman 11, Pearson 5, Nicolescu 15, Gaddy Jr. 10, T. Gheorghe, Gotcher 4, Arledge 12, Năstruț, Baciu 18, Schmidt. Vezetőedző: Cristian Achim.

Konstanca: Gribinic, Duffy 12, Henderson Jr. 11, Török 14, Griffin 16, Oprean 5, Hill 11, Scott 8, Cizauskas 3, M. Lazăr 2, Jeles. Vezetőedző: Dan Fleșeriu.

Játékvezetők: Alin Faur, Sorin Drugău, Alexandra Ivan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában