Foci

2024.04.02. 17:51

A döntőbe jutás a tét a Szuperligában

A Bukaresti Dinamo – VSK és Steaua – Rapid mérkőzésekkel szerdán megkezdődnek férfi vízilabda-bajnokság elődöntőinek küzdelmei.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

Mint arról beszámoltunk, péntek este a Ion Alexandrescu Uszodában 12–11-es vereséget szenvedett a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata a Steaua elleni rangadón, így közel két évtized után először fordul elő, hogy a piros-kékek „csak” a harmadik helyről vághatnak neki a rájátszásnak. A sebek nyalogatására túl sok ideje nem maradt a váradiaknak, mivel szerdán a Bukaresti Dinamo – VSK és Steaua – Rapid mérkőzésekkel megkezdődnek az elődöntők küzdelmei. A Dinamo és a VSK nemrég találkozott egymással az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, akkor a bukaresti csapat a 43 éves Cosmin Radu vezérletével 14–11-re nyert hazai környezetben. A Dinamo az idei szezon igazi meglepetéscsapatának tekinthető, miután legyőzte a bajnoki cím fő várományosait, a Steauát és a Nagyváradi VSK-t. 

Menet közben változtattak 

Az eredeti tervek alapján a bajnokságban a tavalyi idényhez hasonlóan az alapszakaszt 4 torna követte volna, a legjobb 4 csapat részvételével, de a Román Vízilabda-szövetség megváltoztatta a bajnokság lebonyolítását, miután a román válogatott az év elején kijutott az olimpiai játékokra. A módosított versenynaptár miatt így jóval kevesebb mérkőzést rendeznek idén a Szuperligában, cserébe a Bogdan Rath edzette válogatottnak sokkal több ideje lesz együtt készülni a párizsi seregszemlére. Visszatérve a szerda esti elődöntőhöz, a pénteki vereséggel alaposan megnehezítette saját dolgát a VSK, mivel az egyik fél két győzelméig tartó elődöntős párharc során a Dinamo élvezheti a hazai pálya előnyét, azaz amennyiben harmadik meccsre is sor kerülne, azt Bukarestben rendeznék április 17-én, ahogy a holnap esti, 20.30 órától kezdődő első mérkőzést is. A szerda esti meccset a bukaresti Teodor Dumitrache és a nagyváradi Mihnea Alexandrescu játékvezető-páros vezeti. 

Bizakodó hangulat 

„Nagyon egyben volt a csapat a pénteki meccsen, de valahogy azt érzem, hogy amikor a Steaua ellen játszunk, kicsit megremegnek a kezek a végén. Jó meccs volt, megpróbálunk visszavágni a bukarestieknek a döntőben, az meg sem fordul a fejünkben, hogy a Dinamót ne verjük meg már az első két meccsen. Nem szeretnénk egy harmadik meccs miatt izgulni, így győznünk kell Bukarestben, majd egy hét múlva Nagyváradon, és utána készülhetünk a Steaua elleni döntőre” – nyilatkozta a Bihari Naplónak Szabó István, a VSK balkezes játékosa. A Szuperliga döntője a tervek szerint idén április 20-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában