Bíráskodás

2024.03.13. 16:47

Olimpiai döntővel koronázná meg pályafutását Adrian Alexandrescu

A nagyváradi Adrian Alexandrescu Párizsban már a negyedik olimpiáján fog bíráskodni.

Forrás: FRP

Jósa Attila 

A 2012-es londoni, a 2016-os Rio de Janeiró-i és a 2020-as tokiói olimpia után a nagyváradi játékvezetőt, Adrian Alexandrescut jelölte a World Aquatics a 2024-es párizsi olimpiai játékok bírói testületébe. A férfi vízilabda olimpiai döntője az egyetlen, amely hiányzik Alexandrescu gazdag játékvezetői múltjából, amely magában foglalja a világbajnokság, az Európa-bajnokság, a Bajnokok Ligája, a LEN Európa-kupa, a Szuperkupa, a Világliga és a 2016-os Rio de Janeiró-i női olimpiai döntőt is. „Ez lesz a negyedik olimpiám, és az utolsó, amelyen játékvezetőként veszek részt. Ez egy hatalmas elismerése az eddigi munkámnak a World Aquatics részéről. Büszke vagyok arra, amit eddig elértem, és a férfi pólódöntővel szeretném teljessé tenni a pályafutásomat. Ezúttal nem fűzök ehhez olyan nagy reményeket, de ez az álmom, és remélem, hogy sikerül megvalósítani. Azért megyek a párizsi játékokra, hogy a legjobbat nyújtsam, a lehető legjobban teljesítsek és a játékvezetők közvetlen élvonalából vonulhassak vissza” – nyilatkozta Adrian Alexandrescu. 

A nagyváradi sípmester az eddigi három olimpián, amelyen részt vett, összesen 28 mérkőzést vezetett. A párizsi rajtig Alexandrescu hazai és nemzetközi mérkőzésekkel készül, a múlt héten, március 8-án a Jug Dubrovnik – Vasas (12–11) mérkőzésen volt játékvezető a LEN Európa-kupa nyolcaddöntőjében, a jövő héten pedig a Jandran Split – Pro Recco mérkőzésre delegálták a Bajnokok Ligájában. A nagy megbecsülésnek örvendő Alexandrescut egyéb feladatok is megtalálják, a közelmúltban több meghívást kapott külföldről, Lengyelországból, az Amerikai Egyesült Államokból, valamint Egyiptomból, hogy a helyi játékvezetői testületeknek tartson eligazítást a sportág folyamatosan változó szabályaival kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában