Kosárlabda

2024.03.07. 16:33

Megszakítanák a Kolozsvári U-BT veretlenségi sorozatát

A Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT kosárlabda-rangadót pénteken 18 órától rendezik az Arénában, a Digi Sport 2, a Prima Sport 3 és az FRB TV Youtube-csatornája élőben közvetíti a történéseket.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Nagyvárad Aréna ad otthont péntek délután 18 órától a férfi kosárlabda Nemzeti Liga egyik legjobban várt párharcának. A Nagyváradi VSK U a Kolozsvári U-BT Kolozsvár együttesét fogadja a 23. forduló utolsó mérkőzésén. A két együttes a 2022/2023- as szezonban kilencszer is megmérkőzött egymással, a kolozsváriak 6, míg a váradiak 3 mérkőzést nyertek. Ebben az idényben a Román Kupában csaptak össze a felek, a Nagyvárad Arénában rendezett szeptemberi selejtezőtornán az U-BT 87–67-re nyert. Mindkét csapat győzelemmel hangolt a mai rangadóra, a VSK U 84–81- re győzött a Bukaresti Dinamo vendégeként, míg az U-BT 108–85-re nyert a Konstancai VSK ellen. A két fél korábbi mérkőzéseivel ellentétben ezúttal kissé egyoldalúnak tűnik az összecsapás, a kolozsváriak egyértelműen a derbi favoritjai, az egyetemisták szárnyalnak a nemzetközi porondon (is), miközben a VSK U olyan kulcsjátékosaitól vált meg a közelmúltban, mint Erick Neal és Nikola Markovic. Az Eric Neal pótlására igazolt 32 éves amerikai légiós, Abdul Gaddy a héten megérkezett új csapatához, szerda este pedig már együtt is edzett a Vörös Oroszlánokkal. 
Irány az ABA Liga? 
A két alakulat az elmúlt években kimagaslott a férfi kosárlabda Nemzeti Liga mezőnyéből, így felmerült annak lehetősége, hogy a sportág romániai zászlóshajói egy következő szintet célozzanak meg és induljanak az ABA Ligában, amely jelenleg a volt Jugoszlávia legjobb csapatait tömöríti. Ezzel kapcsolatban a klub szurkolói ankétján Cristian Achim vezetőedző és Şerban Sere elnök elmondták, hogy nem zárkóznának el egy ilyen fantasztikus lehetőség elől, de a VSK U, a kolozsváriakkal ellentétben nem tett hivatalos lépéseket ez ügyben. A klub vezetője szerint az ABA Ligában való indulásuk esetén a VSK U és az U-BT nem vennének részt a román bajnokság alapszakaszának küzdelmeiben, csak a rájátszásban csatlakoznának a Nemzeti Ligához. Ez érthető módon nem nyerte el a többi élvonalbeli klub tetszését, így egyelőre felesleges a Partizan és a Crvena zvezda elleni mecscsekről álmodozni. A nagy érdeklődéssel várt ma délutáni találkozó játékvezetői Ciprian Stoica, Bukuresti László és Sorin Drugău lesznek, a Román Kosárlabda-szövetség megfigyelőként Kővágó Lajost delegálta a mérkőzésre. Jegyek online vásárolhatók az Eventbook.ro oldalon, felnőtteknek 20, diákoknak 5 lejes áron. Az Aréna jegypénztára a mérkőzés kezdete előtt egy órával nyit ki ma délután, így aki személyesen szeretné megváltani a belépőjegyét, annak lesz erre lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában