Kosárlabda

2024.03.05. 17:21

Kiélezett mérkőzésen nyertek a fővárosban a kosárlabdázók

Győzelemmel folytatta szereplését hétfő este a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata.

Jósa Attila

A váradiak a Dinamo Bukarest ellen idegenben léptek pályára a Top 10-es szakasz 4. fordulójában. A piros-kékek nagyon gyengén, teljesen széteső védekezéssel kezdték a mérkőzést, így a házigazdák 27–19-re nyerték az első negyedet. Miután a második negyed elején már tíz pontra nőtt a Dinamo előnye, Achim időt kért és meglepően hamar sikerült rendezzék soraikat a Vörös Oroszlánok. A VSK U egy 15–0- ás sorozat után átvette a vezetést, sőt, lendületes támadásainak révén 10 ponttal ellépett a házigazdáktól. A második negyedet Achim legénysége 15 egységgel, 34–19-re nyerte, ez volt az egyetlen 10 perces periódusa a mérkőzésnek, melyben a VSK U szerzett több pontot, de mint kiderült, ez is elég volt az üdvösséghez. A harmadik negyedben kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, a VSK U azonban megőrizte előnyét, és 67–62-es hátrányban vonult az utolsó szünetre. A záró felvonásban a Dinamo többször is felzárkózott egy pontra, váradi részről a nehezebb pillanatokban ezúttal Gotcher vállalta magára a nyerőember szerepét.

A korábbi VSK U-játékos, Andrei Mandache 13 másodperccel a vége előtt egy triplával 81–82-re alakította az állást, Achim ismét időt kért, ezt követően a piros-kékek két büntetőt kaptak, melyeket Kris Richard értékesített, így 81–84 lett az állás. Az utolsó támadás a Dinamóé volt, de a hazaiaknak végül nem sikerült hosszabbításra mentsék a meccset. A hétfő esti bukaresti mérkőzésen Toddrick Gotcher volt a csapat fő pontszerzője 15 ponttal, Kris Richard, Donatas Tarolis és Nijal Pearson pedig 14 ponttal járult hozzá a sikerhez. A Dinamo elleni diadal után a VSK U 10–2-es mérleggel a 2. helyen áll a Kolozsvári U-BT mögött a Nemzeti Liga táblázatán. A következő fordulóban, pénteken 18 órától a váradiak hazai pályán játszanak nagy riválisuk ellen a Nagyvárad Arénában. 

Markovic Ázsiában folytatja 

A Nagyváradi VSK U a mérkőzést követően bejelentette Nikola Markovic távozását. A felek közös megegyezéssel bontották fel a szerb játékos szerződését. A 207 centiméter magas, 4-5 pozícióban játszó Markovic a 2018/19-es szezonban érkezett Nagyváradra. Ponterős játékával egyik legfőbb letéteményese volt annak, hogy a VSK U 2019-ben megnyerje az országos bajnoki címet, néhány hónappal később pedig diadalmaskodjon a román Szuperkupában. Nikola Markovic 219 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. A Nemzeti Ligában 142, az európai kupákban 51, a Román Kupában 24, a Román Szuperkupában pedig 1 mérkőzésen szerepelt. A távolról is remekül célzó légiós a tajvani ligában folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában