Rangadó

2024.03.29. 07:36

Az idény eddigi legfontosabb mérkőzésére készül a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata

A Nagyváradi VSK – Bukaresti Steaua rangadót péntek este 20.30 órától rendezik a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában. A belépés ingyenes.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Nagyváradi VSK a címvédő Bukaresti Steaua fogadja a férfi vízilabda Szuperliga alapszakaszának utolsó fordulójában. A mérkőzésnek óriási tétje van a rájátszás előtti végső helyezés szempontjából. A Román Vízilabda-szövetséget továbbra is megoldhatatlan feladat elé állítják a kor kihívásai, a bajnokság szabályzata, versenykiírása nem elérhető egy naprakész internetes oldal hiányában, így fordulhatott elő, hogy nagyjából az összes érintett a „sötétben tapogatózott” az alapszakasz végső sorrendjét eldöntő kritériumok kapcsán. A Szuperliga idei kiírásában több mint egy évtized óta először fordult elő, hogy három csapat – a VSK, a Steaua és a Dinamo – is fej-fej mellett haladt a dobogós helyekért folytatott küzdelemben. A múlt hétvégi, Dinamo elleni 14–11-es vereség után a váradi csapat abban a hiszemben készült a Steaua elleni derbire, hogy az utolsó körben az első hely eléréséhez 3 góllal kell legyűrnie a katonacsapatot. 

Váratlan fordulat 

Mint az Valentin Olteanunak, a Román Vízilabda-szövetség tisztségviselőjének közleményéből kiderült, az alapszakasz végső sorrendjéről pontegyenlőség esetén egy minitabella fog dönteni, így a váradiak számára már egy egygólos győzelem is az első helyet jelentené a mai meccs után. Ebben az esetben mindhárom alakulat 12 győzelemmel és két vereséggel zárná az alapszakaszt. Ami a váradiak felé billentheti a mérleg nyelvét, az a Bukaresti Dinamo elleni őszi, hazai mérkőzés: november elején Filip Gardasevic és Szabó István 4-4 góljával a VSK 15–5-re kiütötte a fővárosiakat a Ioan Alexandrescu Uszodában. 

Amennyiben döntetlen vagy Steaua-győzelem születik péntek este, úgy a katonacsapat végez az élen, a váradiak pedig csak a harmadik helyről vághatnának neki a rájátszásnak, ahol az elődöntőben a Dinamo ellen a bukarestieknek lenne pályaelőnye a két győztes mérkőzésig tartó párharcban. 

Eltiltott gólkirály 

A tét tehát óriási lesz a péntek esti meccsen, ráadásul a VSK nem számíthat legeredményesebb vízilabdázója, Filip Gardasevic játékára, akit a Dinamo elleni mérkőzést követően „a játékvezetők sértegetése és fenyegetése miatt” piros lappal jutalmaztak a bírók, így eltiltását tölti. Az idei egymás elleni mérleg sem a nagyváradiak mellett szól, a két csapat ebben a szezonban kétszer találkozott egymással, a Román Kupa döntőjében büntetőkkel nyert 14–13-ra a Steaua, amely a bajnokságban is jobbnak bizonyult december elején Ciprian Cîmpianu legénységénél (7–5). 

A fővárosi csapat remek formában várja a VSK elleni meccset, miután múlt hétvégén büntetők után 20–18 arányban legyőzte a görög Panióniosz Athént, és ezzel bejutott a LEN Eurokupa negyeddöntőjébe. A péntek esti VSK – Steaua rangadóra a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában