Vízilabda

2024.03.24. 18:36

A Steaua után a VSK-t is legyőzte a Dinamo

Bukarestbe látogatott múlt hétvégén a Nagyváradi VSK férfi pólócsapata, ahol szombaton a Szuperliga alapszakaszának utolsó előtti, 13. fordulójában a Dinamo vendége volt.

Forrás: Bukaresti Dinamo

Jósa Attila 

A hazaiak lendületesen kezdték a mérkőzést, az első 5 perc után 3–0-ra vezettek. Innen még volt visszaút a váradiak számára, akik 4–3-ra fel tudtak zárkózni, de a negyed egy újabb Dinamo-góllal zárult (5–3). A kétgólos különbség a második negyed után is megmaradt (7–5), a szünet után viszont nem volt kérdés, hogy ezt a meccset csak a Dinamo nyerheti. A bukarestiek folyamatosan négygólos előnyben voltak (9–5, 10–6, 11–7), a játék képe pedig az utolsó negyedben sem változott, a 14–11-es végeredmény a nagyváradiak második vereségét jelenti ebben a szezonban. A mérkőzés végig feszült volt, amit az is bizonyít, hogy négy játékos is a végleges kiállítás sorsára jutott: a Dinamótól F. Sachetti, R. Sachetti és Jiganea, míg a VSK-tól Mihnea Gheorghe. A váradiaktól Filip Gardasevic 3 gólt szerzett, Mihnea Gheorghe és Szabó István egyaránt 2 gólt lőtt, míg Belényesi Dávid, Petar Velkic, Vlad Dragomirescu és Czenk Ferenc egy-egy gólt szerzett. A Dinamo részéről a három gólt szerző egykori világklasszis, a 43 éves Radu Cosmin volt a legeredményesebb játékos. 

„Még van egy lehetőségünk” 

„Nehéz lenne megfejteni, hogy mi történt, remekül sikerült a szerbiai edzőtáborunk, a Szabácsi VK ellen háromszor is győzni tudtunk, pedig ők jobb csapat, mint a Dinamo. Mielőtt eljöttünk volna Bukarestbe, volt egy miskolci meccsünk is, ott is nagyon jól ment minden. Készültünk a bukarestiekből, láttuk a Steaua elleni mérkőzésüket, amit szerintem szerencsével nyertek meg, egy sor távoli lövés akadt be. Végül gyakorlatilag mi is ebbe szaladtunk bele… De nem a Dinamo játékával szeretnék foglalkozni, nem értem, hogy ami tökéletesen működik az edzőmeccseken, az miért nem sikerül éles helyzetben. Még van egy lehetőségünk, az utolsó fordulóban, ha megverjük a Steauát Váradon legalább három góllal, akkor az alapszakasz élén végzünk. Ilyen sűrű idényben nem szeretek azzal foglalkozni, ami történt, inkább arra koncentrálnék, ami következik. Remélem, a társaim is így tesznek, gyorsan túl kell tennünk magunkat ezen a vereségen, hogy pénteken el tudjuk érni a céljainkat. Számítunk a váradi közönség biztatására” – mondta lapunknak Szabó István, a VSK játékosa. A mérkőzés végeztével a VSK montenegrói játékosa, Filip Gardasevic piros lapot kapott, a hivatalos meccslap szerint „a játékvezetők sértegetése és fenyegetése miatt”, így a következő fordulóban nem játszhat a Steaua elleni rangadón. A Nagyváradi VSK – Bukaresti Steaua mérkőzést március 29-én, pénteken 20 órai kezdettel rendezik a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában. A váradiak, amennyiben három góllal győznek, az alapszakasz élén végeznek és a Rapid ellen elődöntőzhetnek, Steaua-siker esetén viszont a harmadik helyről vághatna neki a VSK a rájátszásnak és a Dinamo lenne az ellenfele, ráadásul a bukarestiek pályaelőnye mellett. A belépés ingyenes lesz a hatalmas téttel bíró rangadóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában