Foci

2024.03.24. 18:38

A minifutball legjobbjai játszottak egymás ellen Nagyváradon

A világbajnok román minifutball-válogatott szombat este 4–0-s győzelmet aratott, míg vasárnap délelőtt 2–2-es döntetlent játszott a vb-bronzérmes magyar válogatottal a Nagyváradi AEK Sportbázisán.

Szakács Dávid 

A román minifoci-válogatott a tavaly novemberi, Egyesült Arab Emírségekben megrendezett világbajnokság óta először lépett pályára, ellenfele a vb-bronzérmes Magyarország volt Nagyváradi AEK Sportbázisán. A két fél utoljára a világtorna elődöntőjében találkozott, akkor a románok nyertek 3–0-ra. Virgil Bejenaru szövetségi kapitány 17 fős keretébe meghívott kapott a Bihar megyei Andrei Ferik és Andrei Şumălan is, akik tagjai voltak a vb-győztes csapatnak is. A szombat esti találkozó nem kezdődött jól a magyarok számára, a hazaiak már a 19. másodpercben megszerezték a vezetést Şumălan révén (1–0). A kapott gólt követően a magyar együttes több helyzetet is kialakított, legnagyobb lehetőségük egy kapufa volt. A 12. percben azonban újabb hibát vétett a magyar védelem, miután Raul Dimitrovici lecsapott egy kapusnak hátra passzolt labdára és betalált, megduplázva ezzel a román csapat előnyét (2–0). A folytatásban Románia átvette az irányítást, és még két gólt szerezve könynyedén behúzta az összecsapást (4–0). „Ha az eredményességet nézzük, akkor a román válogatott előttünk jár, hiszen ők már régebb óta űzik ezt a sportot és profibban állnak hozzá, mint mi. Nagyon örülök, hogy sikerült edzőmeccset játszani a románokkal a világbajnokság után, sajnos végig érződött a szintkülönbség a két válogatott között. Nekünk ez a találkozó mondhatni „tanuló pénz” volt, mivel láthattuk, miben és hova kell fejlődjünk, ahhoz, hogy az idei szarajevói Európa-bajnokságon is sikeresek legyünk” – nyilatkozta lapunknak a mérkőzést követően Trencsényi János, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A magyar tréner továbbá azt is elmondta, hogy az Eb-re konkrét célkitűzés nincs és nem szabad kiindulni a múlt évi világbajnoki bronzéremből. „Maga Nagyvárad mint helyszín, a mi kérésünk is volt, ugyanis könnyebb eljutni Debrecenből, valamint Budapestről egészen idáig” – zárta beszédét Trencsényi. A vasárnap délelőtti mecscsen a románok ellógtak két góllal, ám a vendégek az utolsó 10 perc előtt két villámgyors találattal kiegyenlítettek (2–2), így kezdődhetett a büntetőpárbaj, amit a Trikolórok végül 3–1-re behúztak. A román alakulat április 30. és május 1. között egy montenegrói felkészülési tornán szerepel majd, amelyen többek között a regnáló Európa-bajnok, Azerbajdzsán is részt vesz. A 24 csapatos Európa-bajnokságot június 1. és június 9. között rendezik meg Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában