Foci

2024.03.14. 17:38

A gólkirályi címre hajt Sergiu Jurj

A III. Liga hétvégi fordulójában a Bihar FC idegenben lép pályára a Csermői Gloria ellen, szombaton 15 órától.

Forrás: Bihar FC

Fotó: Boqdan Radu

Jósa Attila 

A Borosjenői Brosovszky Akadémia elleni mérkőzésen szerzett két góljával a Bihar FC támadója, Sergiu Jurj már 22 gólnál jár a III. Liga 8. csoportjának idei küzdelmei során. A csatár remek teljesítménye és nem utolsósorban 1,37-es meccs/gól átlaga több másodosztályú klub érdeklődését is felkeltette, de hiába „bombázták” ajánlatokkal a téli időszakban, Jurj mindenképpen Váradon szerette volna folytatni a pályafutását. A borosjenőiek alighanem egy életre megjegyezték a lesipuskás focista nevét, miután az őszi meccsen Sergiu Jurj szerezte a váradiak mind a négy gólját a 0–4-re végződött mérkőzésen, amit a tavaszi nyitányon további két találattal „fejelt meg”. A klub házi góllövőlistáján Florin Chitaş 6, Andrei Moga és Bogdan Vasile egyaránt 3, Alexandru Popa és Marius Hosu 2-2, Sergiu Bactăr, Ionuţ Ban, Andrei Militaru, Răzvan Gunie, Alexandru Stoian, Alexandru Sorian, Ricardo Farcaş, Vadim Calugher és Loren Ioviţă pedig 1-1 góllal áll. 

Tét nélkül 

A bajnokság hétvégi, 17. fordulójában a váradi csapat idegenben játszik a Csermői Gloria ellen, szombaton 15 órától. A Bihar FC az előző fordulóban matematikailag is bebiztosította az alapszakasz végi első helyét, így a csermői meccsen Florin Farcaş vezetőedző nagy valószínűséggel több olyan játékosnak is bizalmat fog szavazni, akik kevesebb játékpercet kaptak a pontvadászat során. A sérülésekkel bajlódó játékosok, Alexandru Stoian, Sergiu Ciocan, Luca Tincău és Paublusztig Tamás biztosan nem lépnek pályára szombaton. A kiesés elől menekülő csermőiekkel október közepén játszott a Bodolában a Bihar FC, az Arad megyeiek hálóját Sergiu Jurj háromszor vette be, mellette Gunie, Chitaş és Moga volt eredményes a 6–0-ás váradi győzelemmel végződő találkozón. „Érdekes mérkőzés vár ránk, nem számítok sétagaloppra, mert a Csermő egy jó csapat, amelyik tényleg csak a focival foglalkozik. Ami a hiányzókat illeti, Luca Tincău két héten belül csatlakozhat hozzánk, a többiekről sajnos nincsenek jó híreim” – mondta Florin Farcaş, a váradi csapat edzője. 

Besztercére igazolt Luca Popa 

A Bihar FC és a CAO-NAC korábbi labdarúgója, a 18 éves hátvéd, Luca Popa a múlt héten ingyen szerződött a Besztercei Gloriához. Popát korábban országos szinten is az egyik legtehetségesebb labdarúgóként tartották számon, szerepelt Románia U15-ös, U16- os, U17-es és U18-as válogatottjában is. A 190 centiméter magas Popa a Bihar FC-ben nevelkedett, majd annak megszűnése után a CAO-NAC csapatához került, ahol 14 évesen bemutatkozott a felnőttek között. 2021 nyarán az olasz Veneziához igazolt, ahol összesen 7 mérkőzésen lépett pályára az U17-eseknél és 13 alkalommal az U18-asoknál. Szerződése lejártával az olaszok nem marasztalták, így Popa szabadon igazolható játékosként egykori nevelőegyesületénél, a Bihar FC-nél végezte el a téli alapozást. Bár sokan arra számítottak, hogy piros-kékben folytatja, Luca Popa végül a Besztercei Gloriához igazolt, ahol a Medgyesi SK ellen a múlt hét végén be is mutatkozott a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában