Kempo

2024.02.12. 14:07

Két aranyérem a világkupán

Forrás: Crișul Sportklub

Jósa Attila

A Nagyváradi Crișul versenyzője, Karina Mihuţa részt vett a február 6-11. között Hammametben megrendezett tunéziai világbajnokságon a román kempo válogatottal. Az első versenynapon Karina két aranyérmet nyert, az elsőt a semi-kempo, a másodikat pedig full-kempoba versenyszámban a junior női -65 kg-os kategóriában. A verseny második napja újabb érmet hozott Karina számára, ezúttal egy bronzérmet, mivel a szenior női -65 kg-os kategóriában a submission versenyszámban indult, ami állásból induló ütésrúgás nélküli birkózást .

Karina edzője Tulkos Rómeó, akit a submission versenyszámban Ioana Hanaș edző segít, aki speciális képzést biztosít erre a versenyszámra, mivel meglehetősen nagy a hasonlóság a submission és a cselgáncs között. Annak érdekében, hogy Karina jobban fejlessze kartechnikáját, Viorel Crăciunea, a Crișul bokszedzője is hozzájárult a sportoló edzéséhez.

„Ez a verseny egyben teszt is volt, hiszen Karina az április 22-28. között Antalyában megrendezésre kerülő világbajnokságon vesz részt David Sferle, Denisa és Răzvan Cotuț társaságában, Tulkos Rómeó edző kíséretében. Köszönjük a szövetség elnökének, Amatto Zaharia úrnak ezt a lehetőséget, amellyel sportolónőnket a szűkített keretbe is behívták, hogy részt vehessen a tunéziai világbajnokságon. Szeretnék gratulálni Karinának és edzőjének, Tulkos Romeónak ezekhez a kiváló eredményekhez” – írta közleményében Pető Dalma, a Crișul igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában