Győzelem

2024.02.27. 14:38

Karnyújtásnyira a bajnoki címtől a Crișul U15-ös pólócsapata

Az Antonio és Adrian Alexandrescu által edzett fiatal váradi pólósok eddig minden mérkőzésüket megnyerték az országos bajnokság idei kiírásában.

Forrás: Crișul

Jósa Attila

Folytatta remek bajnoki szereplését a Nagyváradi Crișul U15-ös vízilabdacsapata, a piros-kékek a zónaversenyek után kvalifikált további három csapat társaságában a második döntő tornán szerepeltek múlt hétvégén. A januári nagyváradi tornán aratott három győzelem után a váradi fiatalok a második torna Dinamo-medencében lejátszott összes mérkőzését megnyerték, így gyakorlatilag zsebben érezhetik a bajnoki címet.

Az első bukaresti mérkőzésen a Crișul 19–9-re legyőzte a Gyulafehérvári Unirea csapatát, a Bukaresti Steaua ellen pedig még több gólt szereztek a váradiak (20–11). Az U15-ös korosztály legnagyobb rangadóján a hazai pályán játszó Bukaresti Dinamo sem tudott ellenállni a Crișul lendületes játékának (13–7). A fővárosi csapatok ellen aratott nagy különbségű győzelmek különösen annak tükrében számítanak nagy fegyverténynek, hogy az első mérkőzésen megsérült a Crișul játékának egyik fontos láncszeme, a center Adrian Pop Cotuna, aki így nem tudott medencébe ugrani a Steaua és a Dinamo elleni párharcokban. A két tornán lejátszott hat mérkőzésből hat győzelemmel a Crișul 18 ponttal vezeti a tabellát, a március 15–17. között Nagyváradon megrendezésre kerülő utolsó tornán pedig matematikailag is bebiztosíthatja bajnoki címét. A második helyen a Dinamo áll 12 ponttal, a 3. a Steaua 6 ponttal, a sereghajtó gyulafehérvári csapat pedig még nem szerzett pontot.

„Sikeres torna volt, a fiúk azt játszották, amire készültünk az edzéseken. A Bukarestbe utazó összes játékost be tudtuk vetni, és az eredmények a várakozásnak megfelelően alakultak. Remélem, a győzelmek még nagyobb önbizalmat adnak a fiúknak” – nyilatkozta a váradiak fiatal edzője, Antonio Alexandrescu, akit, mint arról hírt adtunk, nemrégiben kineveztek a román U16-os pólóválogatott élére. A 26 éves edző játékosként is aktív, a román Szuperligában szereplő Egyetem SK csapatát erősíti, a medence széléről pedig a Nagyváradi Crișul U15-ös sikercsapat mellett a klub U17-es fiataljait is irányítja.

A Nagyváradi Crișul kerete

Darius Holhoş, Boros Dávid, Barta Patrick , Marc Dunca, Kádár Márton, Eduard Tirla, Tőrös-Víg István, Răzvan Giosu, Feke Denis, Orsós Roland, Adrian Pop Cotuna, Michael Orient, Alexandru Mihuța és Nagy Benjámin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában