Kosárlabda

2024.02.01. 16:34

A Leiden győzelme esélyt ad a váradiak továbbjutásához

Forrás: fiba.basketball

Szakács Dávid

A holland ZZ Leiden szerda este hazai környezetben fogadta a FIBA Európa-kupa 5. fordulójában az olasz Varese gárdáját. Az összecsapás a Nagyváradi VSK U számára óriási jelentőséggel bírt, ugyanis holland siker esetén a váradiaknak az utolsó hazai mérkőzésen egy minimális győzelem is elegendő a taljánok ellen a továbbjutáshoz.
A hollandiai mérkőzés első negyedében a Varese meglógott nyolc ponttal (19–27), a folytatásban viszont a hazaiak megrázták magukat és megfordították a találkozott a szünetig (46–40). Az utolsó két játékrészben az északnyugat-európaiak megtartották minimális előnyüket és végül 81–77-re behúzták az összecsapást. Az utolsó forduló előtt továbbra is a Chemnitz vezeti a kvartettet 9 ponttal, őt követi a Leyden, a Nagyvárad és a Varese 7-7 egységgel.
A VSK U egy győzelemre van a negyeddöntőtől, függetlenül attól, hogy a hollandok mit játszanak a Chemnitz ellen. A Vörös Oroszlánok szerdán 20 órától lépnek pályára a mindent eldöntő meccsen a Nagyvárad Arénában, ám előtte a bajnokságban látják vendégül szombat este 20.30-tól a Voluntari együttesét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában