Vízilabda

2024.02.18. 18:05

A hiányzók ellenére is könnyedén nyert a VSK

Forrás: CSU Oradea - Polo

Sz. D.

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata szombaton játszotta le idei első bajnoki mérkőzését hazai környezetben a Kolozsvári Politehnica ellen. A piros-kékek keretéből hiányzott Vancsik Levente, Belényesi Dávid és Radoslav Filipovic, előbbi kettő a román válogatottal, utóbbi a szerb együttessel szerepelt a dohai világbajnokságon. A Ciprian Cîmpianu által edzett együttes végig uralta a találkozót, már az első negyedet követően 6–2-es előnyhöz jutottak. A két alakulat közötti különbség a többi három játékrészben is tovább nőtt, a váradiak végül 23–7-re diadalmaskodtak. A VSK-nál a legeredményesebb játékos Filip Gardasevic lett négy góllal, őt követte Nichita Ilisie, Bogdan Remeș és Andrei Marinescu, akik három-három alkalommal zörgették meg ellenfelük hálóját. A Politehnica részéről Patrick Dumitru négyszer volt eredményes.

A hétvégén a Nagyváradi ESK is pályára lépett a pontvadászat keretein belül, otthon a Bukaresti Rapid ellen. Az Egyetem SK az első három menetben egyenrangú ellenfele volt a fővárosiaknak, ám az utolsó 8 percben a tapasztaltabb rapidosok akarata érvényesült, aki végül 9–7-re megnyerték a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában