Sport

2024.01.30. 14:39

Újult erővel vág neki a felsőháznak a CAO-NAC

Új játékosokkal a fedélzeten kezdte meg a felkészülést a CAO-NAC 1910 a IV. Liga március 9-én kezdődő felsőházi rájátszására, ahol csupán a bajnoki cím, illetve a feljutás a célja Lukács Imre tanítványainak.

Forrás: CAO-NAC 1910

Szakács Dávid

A negyedosztály déli csoportjának győzteseként, a NAC óriási önbizalommal és lendülettel kezdte meg a tavaszi szezonra való felkészülést hétfőn a Nagyváradi Sportiskola műfüves pályáján. Az első tréning előtt a NAC vezetőedzője, Lukács Imre nyilatkozott lapunknak. Kifejtette, hogy Raul Ardelean és Sebastian Mîndrilă után több külföldi játékos is érkezik a klubhoz, a legnevesebb ezek közül a 17-szeres bahamai válogatott Marcel Joseph, aki a SoccerViza FC gárdájából érkezett a váradiakhoz.
„Joseph-en kivűl csatlakozik hozzánk Mario Vesa, Florin Vesa és Andrei Șut az Alsókocsobai Izvorultól, illetve próbajátékon szerepel csapatunkban a spanyol harmadosztályból az argentin-spanyol kettős állampolgárságú Mateo Oliver, a német szélső középpályás David Heilmann és a Temesvári Politehnica ifjúsági játékosa, David Balaci. A holnapi nap folyamán pedig érkezik még a perui belsővédő Cesar Del Piero is, akivel szeretnénk majd aláírni. A keretet két héten belül véglegesítjük, miután láttuk hogyan teljesítenek az új igazolásaink” – mondta Lukács. A váradi klubtól távozott az alapszakaszt követően Antonio Hadade, Vlad Jiroș és az amerikai-indiai Pranay Fadnis.
A CAO trénerét Matthew Reynolds-ról is kérdeztük, aki elmondta, hogy az amerikai hálóőr holnap tér vissza Nagyváradra, majd ezt követően próbajátékra indul egy magasan jegyzet román elsőosztályú együtteshez. „A bajnoki cím és a feljutás a célunk, nincs más opció. Alapból olyan mentalitásom van, hogy utálok veszíteni és ezt a játékosaimnak is mindig elmondom. Nem elégedhetünk meg a második vagy a harmadik hellyel, mivel visszaakarunk térni a harmadosztályba” – zárta mondandóját a NAC edzője.
A nagyváradi együttes négy felkészülési mérkőzést játszik majd a tavaszi nyitány előtt a Békéscsaba II. (február 10.), a Székudvari SK (február 17.), a Hódmezővásárhely (február 24.), valamint az SoccerViza FC (március 2.) ellen.
A CAO-NAC 1910 kerete
Kapusok: Cătălin Har, David Negrea; Hátvédek: Lucian Mănoiu, Ovidiu Ienciu, Alex Panc, Vlad Naghi, Darius Pop, Mario Abagiu, Sebastian Mîndrila; Középpályások: Sebastian Zádori, Andrei Haș, Cristian Jurcut, Roland Pohl, Eduard Tămaș, Raul Ardelean, Mario Vesa, Florin Vesa, David Heilmann; Csatárok: Sergiu Ciocan, Gergely Róbert, Waritz Ákos, Budai Máté, Andrei Șut, David Balaci, Mateo Oliver. Szakmai Stáb: Lukács Imre (vezetőedző), Andrei Haș (pályaedző), Váradi Attila (kapusedző), Cristian Gurău (erőnléti edző).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában