Győzelem

2024.01.14. 21:02

Simán nyerte a 17. forduló nyitómeccsét a VSK U

A Nagyváradi VSK U 95–67-re legyőzte idegenben a Foksányi VSKcsapatát a férfi kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának 17. szakaszának nyitómérkőzésén.

Forrás: facebook.com/csmfocsani2007.ro

Jósa Attila

Cristian Achim vezetőedző a péntek esti meccsen az Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis és Lennard Freeman összeállítású kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, a hétközi, olaszországi FIBA Európa-kupa mérkőzés után sem pihentetve legjobb játékosait. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak meglepően jól tartották magukat, ennek ellenére a VSK U szerezte az utolsó pontokat, így 20–17-es előnnyel vonulhatott pihenőre. A következő 2 negyedet a piros-kékek uralták, elsősorban a védekezés javult fel, ennek köszönhetően félidőre 14 pontra, tíz perccel a vége előtt pedig már 25-re nőtt a Vörös Oroszlánok előnye. A biztos győzelem tudatában Cristian Achim edző a keret fiatalabb játékosainak, Luca Năstruțnak és Marian Schmidtnek is lehetőséget adott a bizonyításra, a váradiak viszont még ebben a tartalékos összeállításban is eredményesebbek tudtak lenni, mint a Foksány, ahogy egyedül a 33 pontig jutó Sherwood Brown nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Győzelmével a váradi alakulat 13-2-es összesítéssel áll az első helyen áll a B konferenciában.

A VSK U csapatában Cătălin Baciu 14 pontjával és 13 lepattanójával dupla duplát ért el, Lennard Freeman 14 pontot és 7 lepattanót, Toddrick Gotcher 12 pontot és 5 lepattanót, Nijal Pearson és Bobe Nicolescu pedig 10-10 pontot tett hozzá az idegenbeli sikerhez.

A következő fordulóban, az alapszakasz utolsó mérkőzésén, január 20-án, szombaton a VSK U hazai pályán játszik a Vâlcea-i SK ellen. Ezt megelőzően a nagyváradiak január 17-én, szerdán a három forduló után hibátlan mérleggel rendelkező Niners Chemnitz vendégei lesznek a FIBA Európa-kupában.

JEGYZŐKÖNYV

Foksányi VSK – Nagyváradi VSK U 67–95 (17–20, 13–24, 16–27, 21–24).

Foksányi VSK: Petrișor, Thornton, Mihai, Cârstea 14, L. Țîbîrnă 3, Reljic 4, Brown 33, Axinte, Coconea 2, Necula. Vezetőedző: Mihai Petruț.

Nagyvárad: K. Richard 3, Tarolis 8, Neal 2, T. Gheorghe 6, Freeman 14, Schmidt, Gotcher 12, Arledge 9, Pearson 10, Năstruț 7, Nicolescu 10, Baciu 14. Vezetőedző: Cristian Achim.

Vezette: Laurențiu Grigoraș, Bukuresti Lóránd és Dragoș Barbu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában