Elismerés

2024.01.14. 20:59

Mihai Dringót választották Bihar megye legjobb sportolójának

A Bihar megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság a nemrég zárult évben elért eredmények alapján az egyéni sportágakban Mihai Sorin Dringót, míg a csapatsportokban a Nagyváradi VSK U kosárlabdaalakulatát választották a megye legjobbjának.

Forrás: IAAF

Szakács Dávid

A Bihar megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) sajtótájékoztatót tartott melynek keretében kihirdették a tíz legjobb Bihar megyei sportolót. Az esemény legelején Petruț Drăgan, a DJST igazgatója elmondta, hogy a megye kiválóságait a klubok segítségével gyűjtötték össze. „Csak azokat a sportágakat vettük figyelembe a rangsorban, amely szerepel az olimpia programban. A jelölteket a 2023-as teljesítményük alapján válaszottuk ki” – jelentette ki Drăgan.

Az egyéni sportágakban az első helyet a Nagyváradi VSK atlétája Mihai Sorin Dringo szerezte meg. Dringo kimagasló sikereket aratott hazai és nemzetközi szintén is. A fiatal atléta a tavalyi csengtu-i Universiadén bronzérmes lett 400 méteres síkfutásban, illetve negyedik az espoo-i U23-as Európa-bajnokság szintén 400 méteren. Az országos versenyeken a váradi sportoló tarolt, ugyanis felnőtteknél két bajnoki címet, míg utánpótlás szinten hármat szerzett.

A rangsor második pozíciójában azaz Alex Creț (Nagyváradi VSK) végzett, aki az utóbbi két évben az élen zárt a szavazáson. Creț 2023-ban országos bajnok lett cselgáncsban az Izvoraniban megrendezett tornán, míg világszinten második helyet ért el az antalya-i Grand Slamen, illetve bronzérmet szerzett az U23-as potsdami Európa-bajnokságon. A dobogó harmadik fokára Roxana Hamza, a Nagyszalontai Basti Box ökölvívója került fel. Hamza megnyerte a román felnőtt bajnokságot Marosvásárhelyen, illetve harmadik lett a Montenegróban megtartott U22-es Eb-n.

A Top 10 további helyezései: 4. Giulia Popa (tenisz – Nagyváradi VSK), 5. Bucsias Levente Mátyás (sportlövészet – Nagyváradi Egyetem SK), 6. Angela Tatu (ökölvívás – Nagyszalontai Basti Box), 7. Răzvan Nicoară (atlétika – Nagyváradi Egyetem SK), 8. Ioan Dzitac (cselgáncs – Nagyváradi VSK), 9. Méhes Cristian (atlétika – Nagyváradi Crișul), 10. Haragos Bernadett (íjászat – Redpoint SK).

A csapatsportágakban a Nagyváradi VSK U kosárlabdázói zártak az élen, miután a bajnokság, illetve a kupában a második, a FIBA Európa-kupában pedig eljutottak a legjobb 16 együttes közé. A második a rangsorban a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata, míg a harmadik a Nagyváradi Crișul U19-es alakulata lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában