Sport

2024.01.24. 16:02

Matematikai esélye maradt a továbbjutásra a magyaroknak

Fotó: Czeglédi Zsolt

Szakács Dávid

A magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátok elleni győzelmet követően a házigazda németek ellen lépett pályára az Európa-bajnokság középdöntőjének 3. fordulójában. A találkozó első hét perce remekül sikerült magyar szempontból, a játékosok támadásban és védekezésben is remekül összpontosítottak, így két góllal vezettek (4–6). Ezt követően azonban jöttek a hibák, melyeket a hazaiak kihasználtak és egyenlítettek.
A folytatásban felváltva estek a gólok, ebben az időszakban inkább támadásban volt „éles” a magyar csapat. Mindkét válogatott kapust cserélt, majd a 21. percben az öt-egyben védekező németek visszavették a vezetést. Fej-fej mellett haladt a két együttes, a magyarok a jó védekezéseket követően újra hibázni kezdtek, így a szünetben a házigazdák álltak jobban egy találattal (18–17).
Amilyen rosszul végződött az első felvonás, olyan rosszul indult a második, az ellenfél percről percre jobban ellépett a 45. percben már 28–22 volt Németországnak. Chema Rodriguez legénysége pontatlanul játszott és végül 35–28-ra kikapott ellenfelétől, így a magyar válogatott esélyei minimálisra csökkentek az elődöntőbe jutáshoz. Magyarország ma este játsza le utolsó középdöntős meccsét az olimpia bajnok franciák ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában