Vízilabda

2024.01.28. 19:30

Magabiztos győzelmeket aratott Bukarestben a VSK

J. A.

A Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapata a fővárosba utazott hétvégén, ahol két mérkőzést játszott a Szuperligában. A váradiak három alapemberük nélkül ugrottak medencébe az év első bajnoki megmérettetésén, mivel Vancsik Levente és Belényesi Dávid a román, Radoslav Filipovic pedig a szerb válogatottal készül a februári világbajnokságra.

A piros-kékek pénteken a Sportul Studențesc ellen kezdték meg idei szereplésüket, és elsősorban Filip Gardasevic és Szabó István gólerős játékának köszönhetően kiütéses, 23–5 (5–1, 3–1, 8–2, 7–1) arányú győzelmet arattak. A csapat montenegrói sztárjátékosa, Gardasevic 9 gólt szerzett, Szabó István és Petar Velkic 4-4 góllal, Andrei Marinescu 3 találattal, míg Darian Luncan, Tiberiu Negrean és Bogdan Remeș egy-egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Szombaton a Szuperliga elődöntőinek rendszeres résztvevője, a Bukaresti Rapid sem járt nagyobb sikerrel Ciprian Cîmpianu tanítványaival szemben, a VSK 17–8-ra (4–2, 5–3, 5–1, 3–2) győzött a vasutascsapat ellen. A találkozó elején a VSK 3–0-ra és 4–1-re vezetett, de a hazaiak kétszer is egyenlíteni tudtak. Ezt egy 5–0-ás váradi sorozat követte, ami végleg eldöntötte a pontok sorsát. A Rapid elleni meccsen is Gardasevic volt a legeredményesebb váradi 4 góljával, Szabó István és Mihnea Gheorghe 3-3 találatig jutott. A két bukaresti mérkőzés után a VSK mérlege 9 győzelem és 1 vereség a Szuperliga idei kiírásában. A bajnokság február második felében folytatódik, miután a válogatott visszatér a világbajnokságról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában