Sport

2024.01.25. 16:46

Győzelme ellenére a kiesés szélére sodródott a VSK U

Az N csoport másik mérkőzésén a Varese 90–78-ra nyert a listavezető Niners Chemnitz ellen, és ezzel hatalmas lépést tett a FIBA Európa-kupa negyeddöntője felé.

Fotó: Dan Ille

Jósa Attila

A hollandiai diadal után a váradi kosarasok hazai pályán is legyőzték a ZZ Leiden csapatát a FIBA Európa-kupa N csoportjának 5. fordulójában. Bár a hollandok két legjobb játékosuk nélkül, csak nyolc játékossal érkeztek Nagyváradra, a piros-kékek nagyon rosszul kezdtek, különösen a védekezésben nyújtottak csapnivaló teljesítményt Cristian Achim tanítványai az első 10 perc során.
A második negyedben kiegyenlítettebbé vált a játék, a nagyváradiak nyolc pont különbséggel, 24–16-ra nyerték ezt a periódust, egy perccel a nagyszünet előtt átvették a vezetést az eredményjelzőn, a félidőben pedig 45–43-ra vezettek.
A második félidő első pontjait Baciu szerezte, aki a büntetővonalról talált be, nem sokkal később Neal révén először a mérkőzésen kétszámjegyűre növelték a különbséget a hazaiak (57–47). A VSK U 65–56-ra vezetett az utolsó negyed előtt, a tartalékos vendégcsapat játékosainak fáradtságát kihasználva pedig tovább növelték előnyüket a Vörös Oroszlánok. A mérkőzés 90–77-re végződött, így a váradi csapat megszerezte második győzelmét a csoportban, és továbbra is esélyes a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjébe jutásra. A Leiden elleni mérkőzésen Erick Neal volt a VSK U legjobb pontszerzője 19 ponttal, Nijal Pearson 15, Jonathan Arledge 14, Toddrick Gotcher pedig 13 ponttal zárt.
A VSK U továbbjutási esélyeit jelentősen csökkenti, hogy a játéknap másik mérkőzésén, Olaszországban az Itelyum Varese 90–78-ra nyert a listavezető Niners Chemnitz ellen. Ennek következtében a két hét múlva a Nagyvárad Arénában sorra kerülő utolsó mérkőzésen a váradiaknak legalább 20 ponttal kell nyernie az olaszok elleni meccsen ahhoz, hogy bejussanak a negyeddöntőbe.

Achim elégedetlen

„Sajnos a teljesítményünket a koncentráció hiánya jellemezte, amit nem tudok megmagyarázni. Az a tény, hogy a Leidenből két játékos hiányzott, elhitette a fiúkkal, hogy ez egy könnyű meccs lehet. Elfogadhatatlan, hogy tíz percen keresztül csak egy szabálytalanságot kövessünk el. Ez azt mutatja, hogy gyakorlatilag nem is védekeztünk. Utólag persze nem számít, mi történt, hiszen ez a győzelem legalább esélyt ad nekünk a negyeddöntőbe jutásra” – nyilatkozta a mérkőzés után Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője.

Jegyzőköny

Nagyvárad Aréna, 3071 néző.
Nagyváradi VSK U – ZZ Leiden 90–77 (21–27, 24–16, 20–13, 25–21).
VSK U: K. Richard 4, Tarolis 11, Neal 19, Greeman 2, Gotcher 13, Arledge 14, Pearson 15, Nicolescu, Baciu 12. Vezetőedző: Cristian Achim.
ZZ Leiden: T. Jones 19, Ververs 10, Schaftenaar 8, Bos 6, van Bree 9, Kruithof 6, Gross 19. Vezetőedző: Robert Douglas Spredley.
Vezette: Yilmaz Zafer, Orhan Cagri Hekimoglu és Vladimir Jevtovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában