Tenisz

2024.01.24. 19:49

Djokovic – Sinner elődöntő lesz az Australian Openen

Forrás: AFP

Fotó: Martin Keep

ERDON-összeállítás

Egymás után 33. mérkőzését nyerte meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságon és beállította Szeles Mónika rekordját a világelső Novak Djokovic, aki közel négyórás meccset követően búcsúztatta a 12. kiemelt amerikai Taylor Fritzet és jutott be elsőként az elődöntőbe. Djokovic ellenfele az a Jannik Sinner lesz, aki az eddigi öt mérkőzésén a tornán nem bukott szettet.
A három éve US Open-győztes, 27 esztendős Danyiil Medvegyev ötszettes, négyórás csatában búcsúztatta a kilencedik helyen kiemelt Hubert Hurkaczot. Medvegyev a négy között a szerda este lejátszott Alexander Zverev – Carlos Alcaraz mérkőzés győztesével harcol majd a döntőbe jutásért.
A nőknél a világranglistán 93. Jasztremszka alig 78 perc alatt verte a 19 éves cseh Linda Noskovát, aki korábban a világelső Iga Swiateket győzte le. A profik 1968-as beengedése óta – Christine Storey 1978-as menetelése után – Jasztremszka a második selejtezős a nőknél, aki a négy közé került az Australian Openen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában