Sport

2024.01.30. 15:01

Bohócnak nevezte román kollégáját az UEFA elnöke

Forrás: AFP

Jósa Attila

Terjedelmes interjút adott a The Guardian című brit lapnak Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke. Az interjúban Ceferin beszélt Zvonimir Boban technikai igazgató távozásáról, egy esetleges negyedik elnöki ciklusról és egy „bohócról, aki egy nemzeti szövetséget vezet”. A nemzetközi sajtó szerint a meg nem nevezett „bohóc” nem más, mint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke, Răzvan Burleanu.
„Bár váratlanul ért, Boban távozása nem okozott problémát. Ha eljön az ideje, valószínűleg a február eleji kongresszus után részletesebben is beszélni fogunk a történtekről. Van azonban egy bohóc az egyik tagszövetségben, aki naponta beszél a többi szövetséggel és a sajtóval, hogy elpanaszolja, milyen összeesküvéseket szőtt az UEFA vezetősége. Nekünk persze nem mondott semmit ezzel kapcsolatban, de a többi tagszövetségtől értesítettek minket, mindenki kineveti az illetőt” – mondta Ceferin. Az UEFA február 8-án Párizsban kongresszust tart, ezen Ceferin szeretné elérni, hogy a küldöttek megváltozassák a szervezet szabályzatát, mely eddig három ciklusban maximalizálta az elnök regnálását. Ezt a javaslatot néhány tag, köztük az angol David Gill nem fogadta kedvezően. Utóbbiról azt találgatták (főleg a bukaresti sajtóban), hogy valamilyen módon támogatná Răzvan Burleanut az UEFA vezetéséért folytatott versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában