Labdarúgás

2023.12.11. 18:04

Tizenöt gól a dobrosdiak hálójában

Új klubrekordot állított fel hétvégén a CAO-NAC, a 2017-es újjáalakulása óta nem győzött még ekkora különbséggel a nagyváradi zöld-fehér alakulat.

Forrás: caoradea.ro

Jósa Attila 

Előzetesen kiegyensúlyozott párharcnak ígérkezett, végül teljesen egyoldalú 90 percet hozott a IV. Liga szombaton lejátszott CAO-NAC – Bihardobrosdi Viitorul mérkőzése. Bár matematikai esélye még volt a rájátszásba kerülésre, a Viitorul mindössze 10 játékossal, cserék nélkül és legjobb góllövői hiányában jelent meg a Hegyközpályiban rendezett meccsen. A felázott és sáros pálya ellenére a hazaiak megérezték a „vérszagot”, és nem kímélték a rögtönzött felállásban játszó dobrosdiakat. Az első gólra így is több, mint fél órát kellett várjon a nézősereg, a 31. percben Sergiu Ciocan 18 méteres lökete landolt Ban kapujában (1–0). Az első gólt követően nem volt megállás, szünetig további három hazai találatot jegyezhettünk fel, a második játékrészben pedig még inkább kidomborodott a Lukács Imre által edzett csapat fölénye. Az egyetlen izgalmas kérdés az maradt, hogy a váradiak három gólerős támadója közül melyik lesz a legeredményesebb, végül Sergiu Ciocan és Gergely Róbert „kiegyezett” a döntetlenben és 4-4 góllal zárták a 90 percet, Waritz Ákos pedig „csak” 3 gólig jutott. „Kiváló játékkal, nagy gólarányú győzelemmel zártuk az évet, megkoronázva ezzel az egész évi teljesítményünket és megőrizve a 2022 októbere óta tartó veretlenségünket. Büszke vagyok a játékosaimra, ez elsősorban az ő érdemük, nagyon komoly munkát tettek bele. Ezúton szeretném megköszönni a klub vezetőségének, illetve támogatóinknak hogy biztosították a stabilitást, szurkolóinknak, akik buzdításukkal hatalmas pluszt jelentettek a nehezebb pillanatokban, illetve a szakmai stáb többi tagjának, akik a legjobb tudásuk szerint készítették fel a csapatot. 2024. január 29-ig következik a jól megérdemelt pihenés, ekkor kezdjük meg a rájátszásra a felkészülést. Nagyon sok munka áll előttünk, próbálunk erősíteni 2-3 poszton, hogy még jobbak és még erősebbek legyünk a 2024-es esztendőben. Ezúton kívánok a Nagyváradi Atlétikai Club nevében békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!” – nyilatkozta a hazaiak trénere a lefújást követően.

Jegyzőkönyv

CAO-NAC – Bihardobrosdi Viitorul 15–0 (4–0). 

G.: Sergiu Ciocan (31., 41., 58., 85.), Zádori Sebastian (38.), Gergely Róbert (43., 56., 71., 78.), Andrei Haş (54.), Waritz Ákos (61., 63., 80), Pranay Fadnis (68.), Vlad Naghi (82.) 

CAO-NAC: M. Reynolds (D. Negrea, 65.) – L. Mănoiu (D. Pop, 46.), O. Ienciu, A. Panc, V. Naghi – C. Jurcuţ (R. Pohl, 59.), A. Haş (E. Tămaş, 65.), Zádori S. (P. Fadnis, 65.) – Gergely R., Waritz Á., S. Ciocan. Vezetőedző: Lukács Imre. 

Viitorul: S. Ban – G. Ban, D. Dume, G. Gliţia – B. Berindei, A. Nistor – Virág P., R. Ilincău, B. Covaciu – D. Vaida. Vezetőedző: Ioan Herman. Vezette: Cristian Bologan – Daniel Leuca és Andrei Laza. 

Szövetségi megfigyelő: Valer Durdeu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában