Sport

2023.12.12. 14:49

Nemes célért futhatnak a váradiak

Jótékonysági futóversenyt rendez az Xman Romania december 15-16. között a Bunyitay-ligetben. Az eseményen 100 lej adomány fejében vehetnek részt a jelentkezők, akár csapatban, akár egyénileg indulnak a versenyen.

Fotó: Silviu Filip

ERDON-összeállítás

A több mint tíz éves hagyományra visszatekintő "24 óra egy mosolyért" eseményt minden évben december közepén tartják meg. Mivel jótékonysági rendezvényről van szó, minden alkalommal olyan ügyet választanak, amellyel a lehető legtöbb embernek, lehetőleg gyermekeknek tudnak segíteni. Az elmúlt három évben a nevelőotthonokban élő fiatalokon segítettek, ezzel lehetőséget biztosítva számukra, hogy a lehető legjobb körülmények között nőjenek fel.
Idén az autizmussal diagnosztizált gyermekek részére gyűjtenek pénzt. Az adománnyal a szervezők hozzáférést biztosítanak a speciális igényű gyermekeknek egy olyan kiváló eredményeket felmutató terápiához, amely a térségben jelenleg nem áll rendelkezésre. A 3C terápia egy olyan módszer, amely az autizmus spektrumzavarral foglalkozik és azon túlmenően a pszichomotoros fejlesztést célozza. A 3C révén az alapvető pszichomotoros készségeken alapuló adaptív viselkedésmódok épülnek ki.
Mindazok, akik szeretnének hozzájárulni a karitatív célhoz, regisztrálhatnak az esemény honlapján. A versenyen magánszemélyek is részt vehetnek, de családok, cégek, sportegyesületek vagy baráti társaságok is jelentkezhetnek csapatként. Az online regisztráció a rajt előtt két nappal lezárul. A rendezvény ideje alatt a résztvevők a helyszínen is regisztrálhatnak.
A futás december 15-én 12 órától kezdődik és egészen másnap 12 óráig tart. A résztvevők az említett 24 órában bármikor elindulhatnak, ám a szervezők kérik, hogy a regisztrációhoz és az időmérő chip átvételéhez kb. 15 perccel korábban érkezzenek. A résztvevőknek legalább egy kört kell futniuk a Bunyitay-ligetben található futópályán.
Az online regisztrált résztvevők elsőbbséget élveznek az érem átvételében, függetlenül a rajt- vagy célba érkezés időpontjától. Azok, akik a helyszínen regisztráltak jövő januárban vehetik át az érmeket. Tekintettel arra, hogy mégis egy sporteseményről van szó, a rendezvény végén díjakat adnak át a férfi, a női és a csapat kategóriákban, az első három helyezettek kupákat fognak kapni a teljesítményükért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában