Labdarúgás

2023.12.06. 22:00

Nem termett babér a váradiaknak Zilahon

A Román Kupa csoportkörének utolsó fordulójában a Bihar FC Zilahon, a helyi SCM pályáján lépett pályára szerda délután.

Forrás: Zilahi SCM

Jósa Attila 

Az első 20 perc unalmas mezőnyjátékát követően a hazaiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, ennek következtében egymást érték a helyzetek Pînzariu kapuja előtt. A 23. percben Cristea 19 méterről leadott sistergős lövése alig kerülte el a felső sarkot. Egy perc sem telt el és a 33 éves szerb Nikolic léphetett ki ziccerben. A támadó, akit 10 évvel ezelőtt még 1 millió euróért adott el a Temesvári Poli a Steauának, majd szerepelt a Sepsi OSK-ban is, senkitől sem zavartatva a kapusba lőtte a labdát. A váradiak kapuja továbbra is nyomás alatt maradt, a szöglet után Nikolic a felső lécre fejelte a labdát. A 28. percben már nem volt ekkora szerencséje a vendégeknek, Cosmin Meşter tört be jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd hatalmas gólt ragasztott a rövid felső sarokba (1–0). Cosmin Meşter 2002. június 15-én született Nagyváradon, a labdarúgás alapjaival pedig a Bihorul Sportiskolában ismerkedett meg. Ezt követően a FCSB-hez, majd a Kolozsvári Universitateához vezetett az útja, amelynek színeiben közel 20 mérkőzést játszott a második ligában. Jelenleg is az „U” játékosa, Zilahon kölcsönjátékosként szerepel. A bekapott gól után előrébb merészkedett a Bihar FC, de komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítson egészen a 63. percig, ekkor Chitaş lőtt nagy heyzetben a kapu fölé. A 69. percben a csereként pályára lépő Marius Hosu kisodródott a kapu előteréből, ennek ellenére megpróbálkozott a lövéssel, a labda a kapufa külső élét érintve hagyta el a játékteret. A 79. percben eldőlni látszott a pontok sorsa, egy szögletrúgást követően ismét Nikolic eszmélt a leggyorsabban, majd 6 méterről a kapu jobb oldalába belsőzte a labdát (2–0). Két perccel később Cătălin Stoica gurítását vágta ki a gólvonalról Bactăr. A 89. percben szépített a Bihar FC, Florin Chitaş remek szólója után a középre adott labda egy zilahi hátvédről pattant a hálóba, de a gólt a váradi támadónak ítélték (2–1). A váradiak mindent egy lapra feltéve támadtak, a ráadás pillanataiban Sergiu Jurj lövése már túljutott a kapuson, de a gólvonalon álló Fărcăşan megakadályozta a gólt. Az eredmény már nem változott, a későn ébredő Bihar FC ezzel a C csoport utolsó helyén fejezte be a Román Kupa küzdelmeit.

Jegyzőkönyv

Zilahi SCM – Bihar FC 2–1 (1–0). 

G: C. Meşter (28.), S. Nikolic 79, illetve F. Chitaş (89.) SCM: D. Poptean – I. Sălăjan, P. Kascelan, Kun V., V. Fărcăşan, A. Cherecheş (Samuel Zimţa, 65.), A. Mare (C. Stoica, 75.), A. Negrean (F. Pop, 65.), C. Meşter (Sebastian Culda, 65.), S. Pop (R. Cristea, 65.), S. Nikolic. Vezetőedző: Cristian Lupuţ.

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, R. Farcaş, L. Ioviţă, A. Stoian – V. Calugher (Sergiu Bactăr, 75.), Bogdan Vasile (M. Hosu, 63.) – Răzvan Gunie (A. Sorian, 63.), A. Moga (Andrei Chindlea, 75.), I. Ban (F. Chitaş, 55.) – S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaş. 

Vezette: Valentin Porumbel, Nicuşor Marin és Gh. Bălan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában