Vereség

2023.12.29. 17:21

Marosvásárhelyen maradtak a pontok

A Nagyváradi VSK U elszenvedte második vereségét a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában.

Forrás: Marosvásárhelyi VSK

Jósa Attila

Váratlan vereséget szenvedett az év utolsó mérkőzésén a nagyváradi kosárlabdacsapat a férfi Nemzeti Liga B konferenciájának 15. fordulójában, Marosvásárhelyen. A házigazdák kedvező előjelekkel várhatták a mérkőzést, hiszen a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte a gárda, ez pedig egészen a tabella harmadik helyéig repítette George Trif csapatát.

A találkozó a várakozásoknak megfelelően kezdődött, a váradiak irányítottak. A VSK U 10 pontos különbséggel, 24–14-re nyerte az első negyedet, és úgy tűnt, hogy nem lesz túl sok gondja a csütörtök esti mérkőzésen. A második negyedben 3 pontra zárkóztak a hazaiak, elsősorban remek távoli dobásaiknak köszönhetően.

Félidőben még öt pont volt a VSK U előnye, de a harmadik negyedben a parádés teljesítményt nyújtó Martinic kosara után már a Marosvásárhely állt jobban az eredményjelzőn. A 3. negyed David Engi újabb hárompontos kosarával zárult, így 71–68-as hazai vezetés mellett vághattak neki a csapatok az utolsó 10 percnek.

A negyedik negyedben a Vörös Oroszlánok már nem tudták visszaszerezni a vezetést, 77–77-nél még élt a remény, de a Marosvásárhelyi VSK végül 88–83 arányban győzött, miután a nagyváradi csapat jóval a várakozások alatt teljesített. A VSK U 11 győzelemmel és két vereséggel zárja az évet a B konferenciában, a következő fordulóban, január 5-én hazai pályán a Ploieşti Petrolul ellen mérkőzik a Nagyvárad Arénában.

Jegyzőkönyv

Simon László Sportcsarnok, 2000 néző.

Marosvásárhelyi VSK – Nagyváradi VSK U 88–83 (14–24, 29–24, 28–20, 17–15)

Marosvásárhelyi VSK: Jeremic 12, Bölöni 12, Sánta 4, Gajovic 12, Lowrance 11, C. Mureșan, V. Nistor 7, Martinic 27, Paliciuc 1, Engi Rosenfeld 9, J. Person 5. Vezetőedző: George Trif.

VSK U: K. Richard 5, Tarolis 16, Neal 21, N. Pearson 6, Nicolescu 9, Baciu 5, T. Gheorghe, Freeman 5, Gotcher 9, Arledge 7. Vezetőedző: Cristian Achim.

Vezette: Ciprian Stoica, Cristian Trofim és Tudor Crișan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában