Sport

2023.12.26. 16:22

Könnyed győzelem az év utolsó hazai meccsén

A Nagyváradi VSK U 90–76-ra legyőzte a Konstancai VSK együttesét a kosárlabda Nemzeti Liga alapszakasza B csoportjának 14. fordulójában, ezzel a Vörös Oroszlánok már zsinórban tizenegyedik győzelmüknél járnak a bajnokságban.

Szakács Dávid 

A Nagyváradi VSK U a sérült Kris Richard nélkül lépett pályára a Konstancai VSK ellen az év utolsó hazai találkozóján. A Vörös Oroszlánok Neal, Năstruţ, Nicolescu, Tarolis és Freeman felállásban kezdték a mérkőzést. Az első negyedben a váradiak domináltak, esélyt sem adva ellenfelüknek (30–15). A második játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott, a konstancaiaknak sikerült egy egységet lefaragniuk hátrányukból (50–36). A nagy szünetet követően javult a hazaiak játéka Donatas Tarolis, illetve Luca Năstruţ pontos dobásai révén, így az utolsó negyed előtt az állás 74–57 volt a VSK U javára. A végjátékban Cristian Achim, a váradiak vezetőedzője pihentette legjobbjait, lehetőséget adva a kevés játékperccel rendelkezőknek. A végeredmény 90–76, a Nagyvárad a tizenegyedik győzelmét szerezte zsinórban a bajnokságban, és toronymagasan vezeti a B csoport pontvadászatát. A házigazdáktól Tarolis, Nicolescu, illetve Năstruţ volt a legeredményesebb, mindhárom kosaras 13 ponttal zárt. Az ellenfélnél viszont kiemelkedő teljesítményt mutatott Cedric Henderson Jr., aki 27 egységet és négy asszisztot gyűjtött a találkozó folyamán. A nagyváradiak idegenben zárják az esztendőt a Marosvásárhelyi VSK otthonában csütörtökön 17.45-től. A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti. „Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol kötelező volt a győzelem. Kris Richard nem volt bevethető, ugyanis viszszatért egy régebbi térdproblémája. Tudom, hogy nagyon zavarja őt a kihagyás, ám most a felépülésre kell koncentráljon. A többi játékos szerencsére kiváló formában volt, kitűnő munkát végeztek a pályán” – nyilatkozta Cristian Achim a lefújást követően. „Pontosan követtük a játéktervet. Úgy gondolom, sikerült megállítanunk az ellenfél ellentámadásait, és jól védekeztünk. Örülök, hogy egy győzelemmel sikerült megajándékozzuk szurkolóinkat az év utolsó hazai mérkőzésén” – mondta Luca Năstruţ, a váradiak kosárlabdázója.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Konstancai VSK 90–76 (30–15, 20–21, 24–21, 16–19) 
Nagyvárad Aréna, 2426 néző 
VSK U: Tarolis 13, Neal 11, Freeman 5, Năstruţ 13, B. Nicolescu 13, T. Gheorghe, Schmidt, Gotcher 8, Arledge 11, Pearson 12, Baciu 4. Vezetőedző: Cristian Achim. 
Konstanca: Oprean, Henderson Jr. 27, Török 8, Cizauskas 7, Griffin 16, Gribinic 2, Duffy 5, Bălan, Jeles, Hill 7, M. Lazăr 4. 
Vezetőedző: Dan Fleşeriu. 
Játékvezetők: Ciprian Stoica, Alin Faur, Bukuresti László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában