Labdarúgás

2023.12.10. 19:24

Játék nélkül is nőtt a váradiak előnye a táblázaton

Forrás: Bihar FC

Fotó: Paul Lelea

J. A.

A Temesvári Politehnica labdarúgócsapata egy pontot veszített a tabellán a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi és etikai bizottságának hétvégi döntése után. A temesváriak a Buziásfürdői Phoenix ellen lejátszott mérkőzésen (végeredmény 0–0) jogosulatlanul szerepeltették Robert Curescu labdarúgót, aki a sárga lapos figyelmeztetések halmozása miatt nem léphetett volna pályára. A FRF a mérkőzés végeredményét így zöld asztalnál 3–0-ra arányban a Phoenix csapatának írta jóvá, a lila-fehérek a pontlevonás mellett pénzbüntetést is kaptak a kihágásért.

„Sajnáljuk ezt a helyzetet, különösen azért a sok kemény munkáért, amit a játékosaink beletettek. A klub vezetősége úgy döntött, hogy nem dolgozik tovább Ciprian Freanț csapatmenedzserrel, akinek többek között az volt a feladata, hogy a klub ne kerüljön ilyen méltatlan helyzetbe” – áll a temesvári egyesület által közzétett nyilatkozatban.

A Poli 30 ponttal és 36–14-es gólaránnyal továbbra is a 2. helyen áll a tabellán, míg a Buziásfürdői Phoenix 26 ponttal az 5. helyen áll, mindössze két pontra a rájátszást érő helytől. A bajnokság 2024. március 9-én folytatódik, az első tavaszi fordulóban a Bihar FC hazai pályán fogadja a Borosjenői Brosovszky Akadémia csapatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában