Kosárlabda

2023.12.03. 16:07

Hiába a temérdek büntetődobás, a VSK U győzött Nagyszebenben

A Nagyváradi VSK U szombat este 95–85-re legyőzte a Nagyszebeni CSU gárdáját idegenben a kosárlabda Nemzeti Liga 11. fordulójában, így a piros-kékek megszerezték zsinórban nyolcadik győzelmüket a bajnokságban.

Forrás: Nagyszebeni CSU

Szakács Dávid

A nagyszebeni Transilvania Csarnokban rendezték a forduló rangadóját, ahol a Nagyváradi VSK U a Nagyszebeni CSU-val szemben lépett pályára. A mérkőzés első tíz percében teljesen kiegyenlített játék folyt, mindkét csapat a támadásokban mutatott kiemelkedő megoldásokat (30–28). A második játékrészben a váradiak megszerezték a vezetést, a vendégek innentől kezdve az eredmény után futottak, az állás a félidőben 49–46 volt a Vörös Oroszlánok javára.

A folytatásban a vendégek irányították a találkozót, Kris Richard és Erick Neal a támadások kiépítésében, míg Bobe Nicolescu és Toddrick Gotcher a büntetőterületen belül volt megállíthatatlan, így nem meglepő, hogy az utolsó menet előtt már 10 pontos előnyük lett a nagyváradiaknak (63–73). A VSK U az utolsó menetben megtartotta előnyét, annak ellenére, hogy 39–8 lett a büntetődobások aránya a házigazdák számára. A végeredmény 95–85, Cristian Achim legénysége zsinórban a nyolcadik összecsapásán diadalmaskodott a bajnokságban.

Eredményesség szempontjából a legjobb nagyváradi kosárlabdázó Gotcher lett 22 egységgel, míg az ellenfélnél Ivanov 23 pontot szerzett, igaz, ehhez a szebeni játékosnak a megítélt büntetődobások is nagyban segítettek. A piros-kék következő találkozója a FIBA Európa Kupában lesz, ahol idegenben a holland ZZ Leiden ellen vívnak majd december 6-án.

Jegyzőkönyv

Nagyszebeni CSU – Nagyváradi VSK U 85-95 (30-28, 16-21, 17-24, 22-22)

Nagyszeben, Transilvania Csarnok, 1500 néző

Nagyszeben: Pratt 6, Dragoste 7, Ivanov 23, M. Barro 17, Uță 12, Loving 11, Gavriloaia, Kuti 9. Vezetőedző: Tomas Rinkevicius.

Nagyvárad: K. Richard 13, Tarolis 11, Neal 17, Pearson, Baciu 6, T. Gheorghe 2, Freeman 5, Gotcher 22, Arledge 7, Nicolescu 12. Vezetőedző: Cristian Achim.

Játékvezető: Alin Faur, Vlad Cotrobaș, Dragoș Barbu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában