Labdarúgás

2023.12.11. 18:10

Érmihályfalvára került a X. RMDSZ Mikulás Kupa

A hétvégén jubileuminak is mondható X. alkalommal került megszervezésre a Bihar megyei magyar tannyelvű líceumoknak kiírt foci-megmérettetés, az RMDSZ Mikulás Kupa.

Forrás: RMDSZ

BN-összeállítás 

Az idei kiírás is jó hangulatnak és nagy sikernek örvendett, hiszen 10 líceum focicsapata vett részt. A rendezvény helyszíne, a már jól beváltnak és ideálisnak mondható infrastruktúrát nyújtó sportiskola műfüves pályája volt. A résztvevőket az esemény főszervezői, Botházy Nándor, Pásztor Lehel és Rácz Gál Szabolcs köszöntötték, majd következett a sorsolás. A csapatokat két csoportba sorsolták, így alakult ki az A csoport (Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum, Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum) és a B csoport (Margittai Horváth János Elméleti Líceum, Borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari szakképző Líceum, Mihai Eminescu Főgimnázium, Művészeti Líceum, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium). A 15 perces csoportmérkőzések után az A csoportban a következő sorrend alakult ki: 1. Érmihályfalva 9 pont, Székelyhíd 8, Ady Endre 7, Szent László 3, Szalonta 1. A B csoport végeredménye: 1. Margitta 10 pont, 2. Eminescu 8, Lorántffy 6, Bors 4, Művészeti 0. A 20 percesre nőtt elődöntőkben, a csoportok első két helyén továbbjutott csapatai keresztben mérkőztek meg egymással. A kupa ezen fázisában Mihályfalva az Eminescut 6–1-re, a székelyhídiak pedig Margittát győzték le 2–0 arányban. A kis döntőben nagyon szoros mérkőzés után, ahol rendes játékidőben az állás Margitta – M. Eminescu 2–2 maradt, büntetők döntöttek, itt a margittai fiúk bizonyultak jobbnak, akik ezzel meg is szerezték a 3. helyet és a bronzért járó kupát. A döntő ennél simább eredményt hozott, hiszen a mihályfalvi srácok nagyon magabiztos játékot hozva, 6–1 arányban múlták felül a székelyhídi társaikat, megérdemelten mondhatták tehát magukat a kupa győzteseinek. Megjegyzendő, hogy a két csapat a csoportküzdelmek folyamán is találkozott egymással, de ott még a székelyhídiak nyertek 4–1 arányban. Következett az eredményhirdetés, ahol az értékes díjak kiosztása előtt egyéni címeket is odaítéltek a szervezői. A kupa legjobb kapusa a IX. osztályos Nagy Dávid, a torna MVP-je, azaz a legjobb játékosa pedig, a döntőben nyújtott kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően a X. osztályos Pap Dávid lett. Mindkét játékos a kupagyőztes érmihályfalvi csapatból került ki. A szervezők, fontosnak tartották, hogy a rendezett keretek közötti, minőségi sportolási lehetőség mellett, a résztvevők fair-play szelleme is erősödjön, ezért évről évre ebben a kategóriában is nyertest hirdetnek. Idén a megyei játékvezetői szövetségtől delegált sporttársak véleményezése alapján a Fair play-díj Margittára került. A sportrendezvényt a Communitas Alapítvány, illetve az amerikai cserediák-programokat szervező Active Brothers Kft. támogatta.

Forrás: RMDSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában