Vízilabda

2023.12.03. 15:58

Elvesztette bajnoki veretlenségét a VSK pólócsapata

Jósa Attila

Továbbra sem megy a játék Nagyváradi VSK vízilabdázóinak a Bukaresti Steaua ellen. Bár nagy reményekkel utazott a váradi gárda a fővárosba a Szuperliga péntek estére kiírt mérkőzésére, ezúttal sem sikerült legyőzni a bajnokság címvédőjét, így a Román Kupa idei döntője után ismételten a Steaua játékosai örülhettek a meccs végén.

Annak ellenére, hogy a mérkőzés első gólját a váradiak szerezték Mihnea Gheorghe révén, a hazaiak jól reagáltak és zsinórban háromszor is betaláltak, így 3–1-es előnnyel mehettek az első pihenőre. A második negyedben a Steaua szerzett először gólt, és 4–1-re vezetett, de innen még lehetett volna visszaút Ciprian Cîmpianu tanítványai számára, akik Velkic és Negrean góljaival félidőnél egy gólra felzárkóztak (4–3). A harmadik negyedben a VSK többször is támadhatott az egyenlítésért, de nem sikerült gólra váltani a lehetőségeket, sőt, Vlad Georgescu góljával 7–5-re meglépett a Steaua. Az utolsó negyedben öldöklő küzdelem folyt a medencében, gól azonban nem született, így a Steaua – VSK mérkőzés a hazaiak 7–5 (3–1, 1–2, 3–2, 0–0) arányú győzelmével zárult. Tiberiu Negrean két gólt szerzett a mérkőzésen, a másik három váradi gólt pedig Petar Velkic, Belényesi Dávid és Mihnea Gheorghe dobta. A hazaiaktól Nebojsa Vuskovic villogott, aki négy gólt jegyzett a rangadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában