Labdarúgás

2023.12.13. 17:01

Egy pont elég a továbbjutáshoz a Ferencvárosnak

Fotó: Koszticsák Szilárd

Szakács Dávid

A Ferencvárosi TC csütörtök este 19.45 órától az olasz Fiorentina ellen lép pályára hazai környezetben az Európai Konferencia Liga (EKL) F csoportjának utolsó fordulójában. A kvartettet a taljánok vezetik 11 ponttal, őket követi a Fradi 9-cel, míg a belga Genk együttesének csupán 6 egysége van, ami azt jelenti, hogy egy döntetlen esetén a zöld-fehéreknek meglesz a továbbjutás, sőt győzelem esetén még a csoport első helye is.
A Violák az olasz bajnokságban a hetedik pozícióban állnak 15 fordulót követően, utolsó összecsapásukon 1–1-es döntetlent játszottak az AS Roma otthonában. A fővárosiak a másodikok a magyar pontvadászatban, négy ponttal lemaradva a listavezető Pakstól, akiktől a hétvégén 3–2-es vereséget szenvedtek. A Fiorentina és az Újpest szurkolótáborai között mély barátság alakult ki az elmúlt évtizedekben, ezért a violanews.com értesülései szerint a lila-fehér magyar csapat szurkolói az FTC vendégeként is hallatni fogják hangjukat az ezer olasz drukker mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában