Sport

2023.12.13. 17:05

BL: búcsúzott a United, illetve a Sevilla is

A Bajnokok Ligája kedd esti játéknapján a Manchester United 1–0-ra kikapott hazai pályán a Bayern Münchentől, míg a Sevilla 2–1-es vereséget szenvedett a Lens otthonában, így mindkét együttes idő előtt befejezte idei európai kupaszereplését.

Fotó: Carl Recine

Szakács Dávid

A Manchester United úgy lépett pályára az Old Traffordon a Bayern Münchennel szemben, hogy tudták, ha nyernek továbbjuthatnak a csoportból, ám ahhoz a Köbenhavn–Galatasaray összecsapáson csupán a döntetlen lenne kedvező eredmény Erik Ten Haag gárdájának. Az összecsapás első félidejében, ha csak egy fokkal is, de jobban játszottak a bajorok, a United bármennyire is szerette volna képtelen volt ráerőltetni akaratát ellenfelére.
A folytatás is hasonlóan alakult egészen a 70. percig, ám ekkor Coman révén a németek megszerezték a vezetést, ezáltal a kiesés szélére sodorva a hazaiakat (0–1). Az angolok képtelenek voltak egyenlíteni a hátralevő időben, így végül vereséget szenvedtek. A manchesteriek csoportutolsóként 4 ponttal köszöntek el az idei európai kupasorozattól. A kvartett másik találkozóján óriási meglepetésre a Koppenhága legyőzte a Galatasaray-t 1–0-ra Lerager találatával, ezáltal a dánok jutottak tovább a BL legjobb 16 együttese közé, míg a Galata az Európa Ligában folytatja majd tavasszal.
A B csoportban a Lens és a Sevilla a tavaszi EL szereplésért vívtak egymással a franciák otthonában. A találkozó első játékrészében hiába futballozott nagyobb fölényben a spanyol alakulat, képtelenek voltak gólt lőni a franciák hálójába. A második félidőben ráadásul a spanyolok hátrányba kerültek, miután a 63. percben Frankowski büntetőjével megszerezték a vezetést a házigazdák (1–0). A vendégek még képesek voltak egalizálni negyedórával később Ramos tizenegyesével (1–1), ám a hosszabbításban a Lens újból betalált Fulgini góljával (2–1), így a franciák fognak jövőre az Európa Ligában szerepelni, míg a Sevilla a Unitedhoz hasonlóan búcsúzott már a csoportkörben. A biztos csoportelső Arsenal idegenben tartalékosan felállva 1–1-es döntetlent játszott a szintén továbbjutó PSV Eindhoven ellen.
A kedd esti játéknap további eredményei: Inter Milan – Real Sociedad 0–0, Salzburg – Benfica 1–3, Napoli – Braga 2–0, illetve Union Berlin – Real Madrid 2–3.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában