Labdarúgás

2023.12.03. 15:53

Az első helyről várja a tavaszi folytatást a Bihar FC

A Temes megyei Perjámoson lépett pályára péntek délután, az év utolsó bajnoki mérkőzésén a piros-kék alakulat.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Váradi rohamokkal indult a találkozó, az első találat viszonylag gyorsan, a 10. percben született: Florin Chitaș a bal oldalon cselezgetett, a büntetőterületen belül a házigazdák jobb oldali védője csak szabálytalanság árán tudta megállítani. A tizenegyest Loren Ioviță magabiztosan értékesítette (0–1). Újabb 10 perc elteltével megduplázta előnyét a piros-kék csapat, Alexandru Stoian remek keresztlabdáját Sergiu Jurj hat méterről bombázta a kapuba (0–2).

A félidőben 2–0 volt a nagyváradiak javára, de a második játékrészben Florin Farcaș tanítványai maradtak támadásban, és alig négy perccel a folytatás után, a 49. percben sikerült megszerezniük a harmadik gólt. Vadim Calugher remekül végzett el egy szögletrúgást, Andrei Moga pedig hat méterről, fejjel állította megoldhatatlan feladat elé a hazaiak kapusát (0–3). A harmadik gólt követően is futószalagon érkeztek a váradi helyzetek, Calugher egyedül maradt a kapussal, de senkitől sem zavartatva a keresztléc fölé küldte a labdát. Florin Chitaș szintén ziccerben léphetett ki, de Victor Gârlea-Domondi kapus nagy bravúrral megakadályozta az újabb Bihar FC találatot. A 80. percben a csereként pályára küldött Marius Hosu állította be a végeredményt Chitaş passzából, a villámléptű támadó 8 méterről a kapufa segítségével helyezett a hálóba (0–4).

„Annak ellenére, hogy nagyon-nagyon rossz minőségű volt a pálya, hatékony játékot játszottunk. Az utóbbi meccseinken rendre négy gólt szereztünk, de ez nem meglepő a számomra, hiszen ezért dolgozunk az edzéseken és minden meccset komolyan veszünk. Igazán örömteli, hogy a csapat folyamatosan fejlődik, egyre nagyobb nyomást tudunk gyakorolni az ellenfeleinkre és így a gólok is könyebben jönnek.” – nyilatkozta a nagyváradiak vezetőedzője, Florin Farcaş.

Győzelmével a Bihar FC 37 ponttal zárja a 2023-as évet a III. Ligában, amelyet a 15 lejátszott fordulóban gyűjtött, és amely alatt sikerült megőrizze a veretlenségét. Ezzel a nagyváradi alakulat az egyetlen a 100 csapat közül a 10 harmadosztályú csoportból, amelyik nem kapott ki az aktuális bajnoki kiírásban.

A Bihar FC utolsó idei mérkőzését december 6-án, szerdán 14 órától rendezik, a Zilahi SCM otthonában, a Román Kupa csoportkörének harmadik fordulójában.

JEGYZŐKÖNYV

Perjámosi Avântul – Bihar FC 0–4 (0–2). G: L. Ioviţă (10. – 11-esből), S. Jurj (20.), A. Moga (49.), M. Hosu (80.)

Avântul: V. Gârlea-Domondi – R. Mureşan, O. Oancia (V. Toma, 71.), L. Baeram (G. Mânecan, 53.), A. Olteanu, A. Viasu (C. Filip, 53.), V. Mager, A. Popescu, R. Ştefanciuc, S. Budur (R. Gălăţan, 71.), Baranyi A. (O. Prata, 32.). Vezetőedző: Adrian Leuca.

Bihar FC: M. Pînzariu – R. Gunie, R. Farcaş, L. Ioviţă, A. Stoian – V. Calugher (A. Sorian, 75.), B. Vasile (G. Cherman, 75.) – I. Ban (C. Jurj, 63.), A. Moga (A. Chindlea, 77.), F. Chitaş – S. Jurj (M. Hosu, 77.). Vezetőedző: Florin Farcaş.

Vezette: Mircea Ardelean - Sebastian Pantea şi Andrei Pîslaru (mindhárman Arad).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában